Мутафчийски поведе карнавала, кукловодите окепазиха и Бойко

Карнавалните макети бяха предвождани от шефа на Националния оперативен щаб ген. Мутафчийски, а до него бе куклата на Бойко Борисов

Над 90 хил. души са гледали програмата на първия онлайн карнавал в Габраво, съобщиха организаторите, цитирани от БТА. Събитието се излъчваше и по местното радио.
Вместо традиционното шествие от близо 100 карнавални картини с над 2500 маскирани участници, тази година по габровските улици минаха само три карнавални платформи, информира бТВ. Те имаха три отделни маршрута, които обаче заедно поставиха и рекорд за най-дълго трасе на карнавал в България – 33 километра.
Карнавалните макети, запазената марка на Габрово, бяха предвождани от шефа на Националния оперативен щаб ген. Мутафчийски. Няколкометровият генерал се разходи из габровските улици, за да се увери лично, че противоепидемичните мерки се спазват. Той беше в компанията на Бойко Борисов и Томислав Дончев.
Въпреки ограниченията заради коронавируса, в Габрово се проведе единственият в света карнавал по време на пандемия, съобщава Нова телевизия.
Останалите две атракции бяха – кукла на планетата Земя, която беше с маска. С маска беше и символът на Габрово – котката, която държеше в краката си коронавирус.
Така, хитро и по габровски, карнавалът се случи, въпреки рестрикциите. Кукловодите окепазиха Бойко, като му „сервираха“ второстепенна роля като сподвижник на генерала.