„Негодници“ според Борисов са всички, които протестират и са недоволни от неговото управление

Премиерът се „изненада“, че журналистите го чакат насред полето, нарече ги патици

Борисов нареди гражданите да му бъдат благодарни, тъй като им е дал „рядък шанс да ги управлява“.

Решил съм да не съм скромен заради тези негодници, които по-цял ден говорят! Имате рядък шанс да управлявам аз. Защото, ако управляваше колегата Радев, щеше да постъпи като Путин, Борис Джонсън, щяха да измрат хора. Измряха навсякъде. Хиляди, хиляди на ден умрели!“, заяви той пред журналисти. Той се „изненада“, че журналистите го чакат насред полето, нарече ги патици пред пресаташето си Севдалина Арнаудова, а тя отрече да е канила медии.

На въпрос за акциите на „Левски“, които са джиросани на негово име, премиерът цитира дядо си. „Насила може да вземеш, но насила не можеш да дадеш. Това беше подигравка, защото е ясна целта. Извинявайте, ама вие утре може да ми прехвърлите и вашата къща с децата! Как така без да ме питате ?!“, ядоса се Борисов на репортерката на bTV, която репликира, че явно законът го позволява. „На мен законът ми позволява да кажа, че вие сте просто едни негодници и не искам дори да чувам за вас! Няма на Божков ТВ да се хвана на въпроси. „Няма на Божков ТВ (bTV) да се хвана на въпроси!„, приключи ядосано Борисов темата за „Левски“.

„Кой чат, госпожо?“, изненада се Борисов, когато го попитаха за изнесените съобщения между Васил Божков и Владислав Горанов. „И аз съм говорил с Божков. Когато с Гриша Ганчев, Домусчиев и Божков бяхме на срещата в Министерския съвет. До тогава беше нормално да се разговаря, както ми се обаждат от „Шел“, ОМВ, „Лукойл“, от всички газови компании“, отбеляза министър-председателят. Той даде да се разбере, че не представлява проблем, че член на кабинета води кореспонденция с хазартния бос и не разбра въпроса дали срещите с министрите не стават само по официален път през доловодството. „Всякак стават“, отговори вместо него пиарката му Севделина Арнаудова.

„Нещо произлязло ли е от тези срещи? Някаква промяна в закон или облагодетелстване на Божков“. След като му беше обяснено, че в медиите излязоха статии, в които се описва как работата на Държавната комисия за хазарта е била повлиявана от Владислав Горанов. „Така ли, не думай!“, възкликна Борисов и отказа да отговаря на повече въпроси. На страницата си във Фейсбук Васил Божков коментира, че „Борисов от 10 години прехвърля акциите на „Левски“ тайно и задкулисно. Сега му дадохме шанс да го направи явно и прозрачно“.

"ЗАРАДИ ТЕЯ НЕГОДНИЦИ, КОИТО ПО ЦЯЛ ДЕН ГОВОРЯТ" ► Наглия до безобразие Премиер нарече Българите- негодници! Докога ще търпим този човек да се подиграва с нас?Свикнал е като стане напечено да си гърми бушоните, но да наричаш негодници всички Българи ми идва малко в повече!Освен, че напада и Президента Радев то Борисов с това си изказване е много вероятно да забърка и международен дипломатически скандал с Русия и Великобритания. Цитирам: "Щото ако ви управляваше колегата Радев щеше да постъпи както постъпиха Путин, Борис Джонсън.. щеа а измрат хора".#ОСТАВКА

Публикувахте от Васил Стоянов в Събота, 16 май 2020 г.