Терорист ли е хулиганът, който летя до Тройката в Бургас с над 100 км/час?

Хулиганът, който по чудо не изтрепа хората, докато летял по Богориди и Александровска до Тройката със 100 км/час, бил афектиран, защото полицаите го гонят

Шофьорът, който профуча с над 100 км/час по пешеходните улици в центъра на Бургас и застраши живота на десетки хора, има 18 предишни присъди. Съдът го остави в ареста, след заседание по скайп, съобщава бТВ.
Пред магистратите 39- годишният мъж, който никога не е имал книжка, обяснил, че не познава добре Бургас и не знаел, че се движи в пешеходна зона.
Заявил е, че е бил афектиран, затова че полицаите го гонят.
Според съда той е поставил в риск намиращите се по алеите хора, и липсата на жертви се дължи единствено на случайност и късмет.
Въпреки инцидента от общината няма да въвеждат допълнителни мерки за безопасност.
„Така нареченото пътно хулиганство, извършено с особени цинизъм и дързост, престъпление против собствеността – унищожаване на общинска собственост и престъпление против транспорта, тъй като си е служил с регистрационни номера, издадени за друго МПС. С изключително висока скорост в пешеходна зона, очевидно е съществувала опасност за околните“, заяви наблюдаващият прокурор Димо Маджаров.
Ако при гонката до площад „Тройката“ 39-годишният мъж бе отнел живота на някого, вероятно щеше да бъде обявен за терорист. Късмет е, че няма жертви, но оправданието, че не познава добре Бургас е нелепо, защото няма как да сбърка улица пешеходната зона с магистрала. Общинските власти трябва да вземат мерки и да защитят хората от терористи с бетонни заграждения!