Трагедия! Самолет със 107 души на борда се разби в жилищен квартал

Самолет се разби в близост до летището в Карачи, помел е пет къщи. 107 души е имало на борда. Над мястото на катастрофата се издига черен дим. Ужасна трагедия!

Самолет на пакистанските авиолинии се разби в Карачи, съобщава „РИА Новости“. Според журналиста Хурам Ансари машината е помела 4-5 къщи в жилищен квартал.
Самолетът е излетял от Лахор за големия пристанищен град и се е разбил в близост до летището, съобщава източник в администрацията на гражданската авиация, цитиран от бТВ.
Кадрите показват, че над мястото на катастрофата се издига черен дим.
Властите не уточниха типа катастрофирал самолет и колко пътници са били на борда.
Според авиокомпанията пасажерите са 99, а екипажът е бил 8 души.
„Самолетът се разби в Карачи. Опитваме се да потвърдим броя на пътниците, но по първоначални данни е имало 99 пътници и 8 членове на екипажа“, каза Абдул Сатар Хохар, говорител на авиационните власти на страната.
Инцидентът се случва само няколко дни след като страната стартира възобновяването на търговските полети, след като самолетите бяха заземени по време на блокирането заради пандемията от коронавирус. Ужасна трагедия!
Катастрофата е в момент, когато пакистанци в цялата страна се подготвят да отпразнуват края на Рамазан и началото на мюсюлманския празник Ейд ал Фитр, като много от тях пътуват обратно по домовете си в градове и села.