Бойко Борисов бил заложник на Сараите

Всичко, случващо се в момента, е едно извиване на ръцете от Доган и Пеевски към Бойко Борисов, коментира Ивайло Мирчев. Премиерът бил заложник на Гешев и на Сараите

Всичко, случващо се в момента, е едно извиване на ръцете от Доган и Пеевски към Бойко Борисов. Това коментира във Фейсбук Ивайло Мирчев от „Демократична България“.
„Голямата картина е, че ДПС оказват много силен натиск върху Бойко Борисов да бъдат коалиционният партньор в следващото управление. Но не като сега “подземният” партньор, а истинският, формален, който ще стои с Бойко Борисов. И нищо чудно един бивш председател на ДАНС да се окаже министър, вицепремиер или дори нещо повече“, добавя той.
„Нормално е част от структурите на ГЕРБ в страната да са разочаровани. Не целият ГЕРБ е един клиентелистки октопод. Те започват да търсят алтернатива. Някои от тях се свързват и с нас“, коментира Мирчев.
„11-ти ден прокуратурата и службите мълчат. Службите вече знаят кой е пуснал записа, в който се чуват тежки неща, които трябва да бъдат разследвани от прокуратурата“, добавя той.
Според него те вече знаят кой е правил снимките и записа, но обществото не знае.
„Трябва да попитаме Гешев разпитан ли е Бойко Борисов във връзка със снимките и записа. В единия случай имаме сериозен пробив в националната сигурност. В другия, ако това са наистина думи на премиера, имаме престъпление“, подчерта той.
„За Бойко Борисов се чува, че са били задавани някакви въпроси, но това е ставало апокрифно. Е как апокрифно се разпитва министър-председателят на една държава? И тук въпросът е към Гешев“, коментира Мирчев.
„Чух Гешев да казва, че никой не е застрахован да го разследва прокуратурата. Ами, дайте! Разследвайте Пеевски за Булгартабак, за КТБ“, призова той.
„Проблемът е, че, ако Гешев започне да разследва Пеевски за КТБ, той трябва да разследва и себе си. Защото в разследването за КТБ Гешев скри Пеевски“, обясни Мирчев.
„Веднага мога да ви дам повод, по който Гешев може да разследва министър-председателя. Иво Прокопиев в момента е обвиняем, заедно с Трайчо Трайков, за това, че на тристранка той е изразил мнение по повод на миноритарните дялове на ЕРП-тата. Но преди него доста по-категорично мнение, същото като това на Прокопиев, е изразил Бойко Борисов“, коментира Мирчев.
„Ако Прокопиев може да бъде подсъдим за нещо подобно, защо Борисов да не може да бъде подсъдим за същото? И защо Гешев да не се сезира сега?“, попита той.
Според него, в момента Бойко Борисов е заложник на Гешев и на Сараите. „И тук не става дума за “отстрелване” на някой от министрите на Борисов. Тук става дума за “отстрелване” на министър-председателя. И той може утре да бъде подсъдим без никакъв проблем, ако продължава да не се съгласява на тази сделка“, коментира политикът от „Демократична България“.
„Има някакъв много особен чар в това една от мутрите в заверата, която е била само до преди няколко месеца, да проговори, недоволна от това, което се случва. За съжаление обаче Божков е една от кръвожадните мутри на 90-те. Ако той има доказателства, да ги покаже. Истината е, че Божков в момента опитва да се разбере с Пеевски за своето бъдеще. А за Пеевски тази сценка с Божков е идеална, защото тя ерозира Бойко Борисов“, добавя той.
Когато ГЕРБ направи коалиция с ДПС на парламентарните избори, това ще бъде краят на ГЕРБ, предупреди Ивайло Мирчев.