„Бойко, иди си!“ зоват бунтари на протест

Ние сме народ, а не тулупи, скандират събралите се на протест срещу Бойко Борисов и управляващата клика бунтари

Десетки смели българи от всички краища на поГЕРБената ни родина вдигнаха протест срещу Бойко Борисов и управляващата клика.
„Носим кръвта и на героите, и на предателите, и на Левски, и на поп Кръстьо. Когато държава се управлява от хора, които милеят за България, народът ще е богат и страната ще просперира“, каза преди минути опозиционният лидер Костадин Костадинов.
Речта му бе наблюдавана на живо в социалните мрежи от над хиляда души.
Те ни говорят за усвояване, за европейски програми. Наскоро имаше дори едно изказване на земеделската министърка, която каза „Вие какво искате да кажем, че сме лъгали, че сме мамили? Нали ще ни спрат парите“. Нашата държава отдавна не е държава. Тя е територия, управлявана на клептокрация, което преведено от гръцки означава управление на крадци“, заяви лидерът на „Възраждане“.
„Клептокрацията се е превърнала в паразит, който унищожава държавността. Когато минаваме покрай символите на българската държавност и не забелязваме това, което трябва да ни прави впечатление, означава, че сме станали част от тази разруха, от тази мизерия и упадък“, коментира той.
„Проклети да сте властници! Защо съсипахте България?“, „30 г. неПРЕХОДна катастрофа стигат!“, „Бойко, иди си!“, и „Ние сме народ, а не тулупи!“ – това пишеше на някои от плакатите, издигнати пред сградата на парламента, съобщава БГНЕС.
„Ние приемаме нашата държава по същия начин както предшествениците ни са приемали Османската империя. Нас ни управляват хора, които ни наричат тулупи, мизерници, маргинали. Тези хора ни презират, мразят ни. Един от тях казва дори „имате редкия късмет да ви управлявам аз“. Държавата, управлявана от престъпната шайка, е заплашена от „Възраждане“. Министрите са уплашени, защото чувстват, че дните им изтичат“, заяви Костадинов.
Той призова Борисов да изхвърли ВМРО от управлението, защото и без това достатъчно техни министри и политици прибрал в ареста.
„България умира със страшна сила пред очите ни, заяви опозиционния лидер. Той се надява работещите хора да я вземат в свои ръце, за да ни спасят от продажниците.