Борисов за скандалните снимки: По-добре да ме бяха снимали гол!

Една от небивалиците, които Бойко Борисов изстреля на брифинга за скандалните снимки, е че президентът Румен Радев го следял с дрон

Премиерът Бойко Борисов обвини за скандалните снимки в резиденцията „Секвоя“ президента Румен Радев. На кадрите уж е той, а пачките и кюлчетата върху нощното му шкафче не били негови. Някой се опитва да го омаскари. Този някой, според Борисов, е не кой да е, а държавният глава.
„Охраняват ме, докато спя. Охраната на президента Радев спи с моята в едно и също помещение в двора на президента. Той си позволява да вдига дрон и да ме снима непрекъснато. Докарва го на терасата и то много пъти. Като кажа на охраната, че ще сваля този дрон, те му казват и той си го прибира. Идва на един метър от мен. Може да носи 500 грама взрив и да го пусне“, жалва се премиерът.
„Твърдя, че президентът ме следи с дрон. Прокуратурата да извика НСО и да ги питат! Понеже имаме система да сваляне на дрон и като кажа да го свалят, той го прибира. От НСО ми казаха, че от Китай са му подарили дрон и той си го кара“, заяви Борисов.
„Няма да живея в страх. Не съм се гърчил пред никой“, сподели той.
„Компроматите са правени преди европейските избори. По мокета го улавям… Кабинетът, спалнята и тоалетната са на един етаж. Всички си ходеха нагоре-надолу. Може някой да е влизал, да е слагал и да е излизал. Сега ми ги показаха тези снимки. Там, където си спинкам сладичко, е такъв интериора от 20 години. Нищо не е променяно“, каза Бойко Борисов.
„Там има каса. Компроматът обаче направен по учебника на КГБ. Подбират се истини. Това е спалнята ми, но тя е била същата и при Станишев, и при Орешарски“, добави той.
„Целта е да ни смачкат психически, след това ще ни посегнат и физически. Но аз нито от Сретан Йосич се уплаших, нито от Божков ще се уплаша“, заяви Борисов.
„Имам много врагове – хората, които ощетяваха държавата с милиарди. Нито ще ме откажат, нито ще ме спрат“, добави той.
Премиерът пожела успех на Цветан Цветанов, който днес обяви, че напуска партия ГЕРБ. „Той до вчера викаше победа зад гърба ми, а днес обяви, че всички са боклуци“, допълни Борисов.
„В учебниците на КГБ е записано, че трябва да създадеш такъв компромат, който да отврати този, който го гледа. Мен ме снимат в спалнята и после вземаха снимките. Защо? Защото с тази снимка показват, че всичко това е нагласено и то преди една година. Дали мои съпартийци са го правили? Оставам на прокуратурата да си разследва“, подчерта той.
„Оставаше само да има едно малко момче до мене и оттук да се хвърля направо! Сто пъти казах, че от Васил Божков не съм взел и една стотинка“, каза още премиерът.
Всъщност ужасеното признание на Борисов че някой е проникнал в спалнята му е признание, че снимките не са фалшиви, коментира съдия Румяна Ченалова.