ГЕРБавите са като боксова круша, всички ги бият от … ревност

Томислав Дончев отговори на хулите на Цветан Цветанов и на намека за държавна измяна и се изцепи, че скандалните снимки в спалнята на Бойко били от политическа ревност

Скандални снимки и записи, удари по тиквата и под кръста – това е реалността в политическото блато през последните седмици. Политици от всички краски на мръсния спектър се борят за надмощие, като размахват компромати или използват прокуратурата като бухалка. След голямата излагация с Бойко Борисов, който бе сниман заспал с пачки и кюлчета в нощното шкафче, неговите приближени от ГЕРБ направиха пътечка до телевизиите, но колкото и да се напъват от синия екран, не могат нито да обяснят кой има толкова много пари, че да ги пъхне в премиерското шкафче и такова доверие, че да може да влезе в спалнята и да снима вожда, докато хърка.
ГЕРБ заприлича на боксова круша. Лидерът и партията получават удари отвсякъде. Левите им готвят вот на недоверие, десните вият като бесни хиени от желание по-бързо да паднат управляващите. Мая Манолова и Слави Трифонов са готови да разбият системата, а Цветан Цветанов е на път да забие последния пирон в ковчега.
Битката следващия парламент ще е брутална. За Бойко и ГЕРБ ще е на живот и смърт, защото, ако Цецо успее да събере достатъчно гласове, за да прескочи 4-процентната бариера, ще разцепи партията.
В опит да замаже скандалите, Томислав Дончев се появи в ефира на бТВ. Той коментира обвиненията на Цветанов, че Бойко се държал неадекватно и заедно с Теменужка Петкова били зависими от чужда държава. и Цветан Цветанов. Вицепремиерът призова всички, които атакуват правителството и него, да решат окончателно дали е соросоид или евразийско мекере, защото едното не можело да се комбинира с другото. Обвинението за държавна измяна е сериозно и е хубаво да представи доказателства, добави той.
Някак странно Дончев заговори в „Тази сутрин“ за политическа ревност и изкара, че това бил мотива за снимките в спалнята на вожда. Той каза, че на записите безспорно се чувал гласа на Бойко, но изтъкна, че било непочтено да се записва премиера.
Дали от ревност или от прекомерно голяма обич всички искат да са в спалнята с кюлчетата и пачките. Премиерът обаче не ще да ги дели с политическите си съперници. Кой ще спечели и кой ще загуби от ударите по боксовата круша, пардон по ГЕРБ, ще стане ясно догодина, когато се наредим пред урните, за да избираме новите народни представители.