Господарите от САЩ пускали скандалните снимки с Бойко? Ще го заменят ли с Цветанов?

 Не искам да съм на мястото на Бойко Борисов, защото не знае на кой Господ да се кланя, коментира Пламен Пасков. Според него скандалните снимки са от демонократите
Скандалните снимки от спалнята на премиера Бойко Борисов и записът са предупреждение, че ще бъде свален. Това намекна политологът Пламен Пасков.
Не искам да съм на мястото на Бойко Борисов, защото не знае на кой Господ да се кланя, сподели той и уточни, че най-вероятно вождът на ГЕРБавите ще бъде сменен с Цветан Цветанов. Това обаче зависи от резултата на изборите в САЩ.
„Компромати, дронове, кюлчета, пачки като павета, Борисов под окуляра. Васил Божков, Мая Манолова, Слави Трифонов, Цветан Цветанов се готвят за политически скок… От това, което се случва, става ясно, че „паяците“ в буркана са се размърдали, защото може би имат предчувствието, че господарят ще ги премести в по-голям и хубав терариум или стъклариум“, коментира Пасков. Той е публикувал видеозапис във Фейсбук със свой коментар на политическите събития.
“Този паяк, който спи и сънува дронове, е време да си отиде, ама не, за да направим нещо по-добро за хората, а всичко е на принципа „стани да седна“. Дали снимките от спалнята на премиера са от дронове или не е технически въпрос, който е без значение“, заяви политическият анализатор.
„Мисля, че снимките са от човек, който е бил в стаята. Най-вероятно французите, които в такива случаи казват “шерше ла фам“ (търсете жената), са прави. Важно е обаче, че на тези снимки, освен „паветата“ от 500-евровите банкноти, са много повече от тези пари, за които се опитаха да набедят Иванчева (б.а. кметицата на район „Младост“ в София). Това е част от една долнопробна, треторазрядна, политическа, селска пиеса“, добави той.
„На златните кюлчета и банкнотите някои успяха да видят серийния номер. 500-евровите банкноти са трудни за обръщение. Ако имахме прокуратура, която да не е тежко ранена в главата и на която да е останал здрав разум, можеха по тези критерии спокойно да направят разследване в рамките на една седмица, за да се види как е сгазен закона“, коментира Пасков.
„Ако някой каже, че на Балканите това не е възможно, не е така, защото Румъния е на този полуостров. В Букурещ тези неща се случват с цялата тежест на закона“, добавя той.
„Защо в България това не се случва? Защото, за да бъде сменен министър-председателят и срещу него да бъде възбудено дело, трябва да има не само разрешение и съгласуване с генерал – губернатора и с контролиращия офицер, а дори е нужно нареждане от него, за да се каже докъде трябва да се стигне“, заяви Пламен Пасков.
„Предвкусването на политическото отслабване на Борисов е като в „Книга за джунглата“ на Ръдиард Киплинг, като чакала Табаки на куция тигър Ширхан крещи „Акила пропусна плячката и трябва да бъде избран нов водач на глутницата“. Тези, които са чели книги, знаят изключително дълбокия философски смисъл на този епизод от книгата“, добавя той.
„Тези, които са се наредили на опашката – Мая Манолова, Васил Божков, Слави Трифонов, Цветан Цветанов са като термометър за вожда. От действията им ще стане ясно дали той е смъртно болен или само настинал. Така ще стане ясно дали Бойко Борисов е отписан“, обясни политическият анализатор.
„Нито Васил Божков е за подценяване, нито Мая Манолова, нито Цветан Цветанов, особено ако Доналд Тръмп не доживее политически или физически до президентските избори на 3 ноември. Ако на изолационистите не им провърви, Цв.Цв. ще получи мощна доза външни стероиди, но не само финансови, които ще му позволят да се завърне като реинкарнация на Хилъри Клинтън за България“, коментира той.
„Дали Мая Манолова, дали Слави Трифонов или Васил Божков ще имат място в този политически „Джурасик парк“ е въпрос с много неизвестни. Начинът, по който Борисов се оплака от президента го прави смешен. Да обвинява Радев, че му бил пратил дронове да го снимат, показва, че човекът много силно си е изтървал нервите и не е в състояние да формира дори издържащ минимална достоверност словоред“, заяви Пасков.
„Фактът, че говори неща, които и на хлапетата им е ясно, че са технически невъзможни, означава, че вождът не смее да каже кой се е наврял в спалнята му и затова повтаря „Радев, Радев“. Първата му реакция е била да не каже това, което му е забранено…“, добавя той.
„Компроматите вади този, който има правото и има намерение да накара компрометирания да направи нещо, което не е искал, или да му даде сигнал, че ако не извърши това, което се изисква, ще стане още по-болезнено за него, докато не бъде назначен този, който по-добре ще се справи със задачите“, заяви политологът.
Борисов не знае на кой Господ да се кланя, добавя той.
Според него лидерът на ГЕРБ е изправен пред избора дали да предпочете Тръмп или либералите (Демократическата партия) при положение, че вече е изпълнил поръчката на противниците на държавният глава на САЩ, като назначи Деница Сачева за социален министър. „Там гори нещо като гражданска война. Противниците на Тръмп му сервират такива неща, че да не може да се оправи със страната си. Ако все пак се справи, Борисов ще чака от една страна или помощ, или да не го бият много като го махат“, коментира Пасков.
„Когато не се кланяш на демонократите, дори и когато не са на власт, вижте какви компромати излизат и какви хора издигат след него! Мая Манолова, Слави Трифонов и Васил Божков усилват уж слабата заплаха с кодовото название Цветан Цветанов … Живеем в динамични времена. До края на ноември ще има осцилации и Бойко Борисов ще се оправдава на едните откъде ги има парите, на други откъде му е къщата, на трети – как е забил тази хубава жена, на четвърти – коя емисия е това злато“, заяви политологът.
„В същото време партията му ще се разпада, ще го изнудва, че структури ще преминават към тези на Цветанов, ще искат повече и ще слушат по-малко. Те са като хиени, готови да го предадат. Трябва да се организираме и да се въоръжаваме, но не само с овче търпение. Изключете телевизорите и включете здравния разум – критичното мислене“, призова той.