Заразен с COVID-19 в Бургас, Слави Трифонов разтревожен

За първи път от няколко седмици в Бургас има заразен с COVID-19, а шоумът Слави Трифонов коментира, че накрая може да се окаже, че яко сме измрели

За първи път от няколко седмици насам в Бургас е регистриран нов случай за заразен с COVID-19. Това съобщи БНР, цитирайки справката на Министерството на здравеопазването за изминалото денонощие.
Националното радио информира и за 60 – годишен мъж от Пазарджик, без придружаващи заболявания, починал в пловдивска болница, а шоуменът Слави Трифонов сподели, че е разтревожен.
„Тържествено бяха закрити брифингите на Националния оперативен щаб, но по неволя пак ги откриха. В Министерството на здравеопазването хора от Щаба и други отговорни лица бяха принудени се обясняват за тоталния батак с тезсутрешните електронни данни за броя на заразените и починалите с коронавирус“, сподели във Фейсбук Дългия.
Той изтъкна, че създаденият да информира вместо брифингите Информационен електронен портал помести данни, според които броят на починалите с коронавирус от 147 в четвъртък е нараснал до 159 в петък, при… 0 починали.
„На брифинга по неволя обаче беше обяснено, че “новите” 12 починали са починали през месец април и в началото на месец май, ама сега се е получило информация за тях.
Аз не съм притеснителен човек, но малко се притеснявам, ако в Електронния портал продължат да увеличават броя на починалите със задна дата. Накрая наистина може да се окаже, че яко сме измрели, ама още не го знаем“, коментира Слави Трифонов.
„На брифинга по неволя беше съобщено и че разминаването в броя на починалите се дължи на разлики между ръчните и електронните данни. Всъщност, в България винаги има разлика между ръчните и електронните данни. Вземете, например, които и да е избори.
Като се броят ръчно бюлетините излиза едно, но като се въведат електронно – излиза съвсем друго. Особено, ако са бюлетини за управляващите. Магия“, добавя той.
„Обикновено за тая магия се грижат няколко структури – РИК, СИК, ЦИК и разбира се – “Информационно обслужване” с председател – незаменимият, вездесъщият повелител на числата проф. Михаил Константинов – Мишо. А сега познайте кой се грижи за Информационния електронен портал, качил броя на починалите с 12 души за денонощие при 0 починали за това денонощие? Е, как кой, бе – Мишо Константинов и неговото “Информационно обслужване”, коментира шоуменът.
Значи, ако имате едно число от ръчни данни и искате да го увеличите значително при въвеждането в електронен формат – търсете Мишо, добавя той.