Лияна Панделиева плакала със сълзи заради хотел в Поморие, бетонът убивал душата

Душата на СДС Лияна Панделиева, която красеше първите плакати на демократите, разкри защо българските туристи бягат в Гърция. Тя плакала заради хотел в Поморие

Жилищните комплекси в морските курорти ти убиват душата. Това каза в интервю за БНТ Лияна Панделиева.
„Баща ми е от Поморие и познавам града от ранното си детство. Когато преди години видях мега голям хотел, се разплаках със сълзи. Тогава разбрах, че с това градче е свършено“, сподели дамата, която красеше първите плакати на СДС.
„Отчайващи жилищни комплекси са изникнали на брега. Смятам, че едно от най-вредните за нас сравнения би могло да бъде това, че приличаме на Испания. Това е много лошо. Видях на една табелка, че се продава тризвезден хотел със 130 стаи. Да се гръмнеш! Ако си забравил нещо в стаята, докато се върнеш и си го вземеш, минават 10 минути. Морето иска да излезеш навън и наоколо да ти е свежо и спокойно, а не да си в поредния мастодонт“, заяви Панделиева.
Според нея освен морето, България има чудесни условия за разнообразен летен туризъм и че не всичко се свежда до шезлонги и цаца. Тези, които предпочитат Гърция, го правят заради широтата и гледката, коментира тя.