Нова пациентка с COVID-19 в Бургас, чупим рекорда по заразени

Жена от Карнобат е приета в Инфекциозното отделение в Бургас с коронавирус. Рекордът по заразени с COVID-19 в страната отново е бит. Потвърдените случаи са 132

Нов рекорд по заразени с COVID-19 е регистриран през последното денонощие. 132 са потвърдените случаи. Една от положителните проби е отчетена в Бургас. Тя е на жена от Карнобат, която е била приета на лечение в Инфекциозното отделение на бургаската болница.
Общият брой на потвърдените в България случаи на COVID-19 вече е 3674.
289 са пациентите с доказана коронавирусна инфекция, настанени в лечебни заведения за болнична помощ. От тях в интензивни структури се намират 13, съобщиха от Министерството на здравеопазването.
Националната информационна система показва, че у нас са регистрирани общо 333 медицински служители, при които е доказан новият коронавирус. През изминалите 24 часа са установени 4 нови случая на лекар, медицинска сестра, санитар и друг медицински персонал.
Починали са шестима, за които е потвърдено, че са били с коронавирус. Мъж на 55 г. е издъхнал от пневмония, имал е и сърдечно заболяване. Жена на 74 години, която е била със сърдечно заболяване и 70-годишен мъж с хронично белодробно заболяване са другите жертви. Жена на 89 г. със сърдечно, хронично белодробно и онкологично заболяване, дама на 80 г. със злокачествено заболяване и мъж на 71 г. с остра респираторна инфекция също са починали.
Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград – 4; Бургас – 1; Варна – 1; Велико Търново – 1; Видин – 7; Добрич – 1; Кърджали – 2; Кюстендил – 11; Пазарджик – 17; Плевен – 5; Пловдив – 8; Разград – 1; Сливен – 9; Смолян – 5; София област – 26; София град – 30; Стара Загора – 1; Шумен – 1; Ямбол – 1.