Огнище от COVID-19 пламна в областта, трима общинари заразени в Сунгурларе

 Затвориха сградата на Община Сунгурларе за дезинфекция заради трима служители с COVID-19, чакат се резултатите от тестовете на 30 души

117 са новите заразени с COVID-19 у нас за последните 24 часа, а шестима са починали. Трима от тях са от Област Бургас. Това сочат данните на Единния информационен портал.
Междувременно директорът на Регионалната здравна инспекция в Бургас д-р Георги Паздеров каза пред БНР – Бургас, че е започнало епидемиологично проучване и тестване в община Сунгурларе заради тримата заразени с коронавирус служители на администрацията.
„Най-вероятно цялата администрация ще се тества. Те са около 30 души. Проучват се семейните им и професионални контакти. ще бъдат издирени и контактните от втори ред, ако някой прояви симптоми. Това предстои, доста работа има. Връчват се предписания за карантина, и днес продължават“, заяви д-р Паздеров.
Кметът на Сунгурларе д-р Георги Кенов пък издаде заповед да бъдат въведени строги противоепидемични мерки.
„Преустановява се работата и се забранява достъпа до сградите на Общинска администрация Сунгурларе, кметствата и кметските наместничества, Домашен социален патронаж, ЦПЛР и пенсионерските клубове“, разпореди градоначалникът.
Всички училища, детски градини и читалища в общината са затворени. Забранява се провеждането на масови мероприятия. Кметът разпореди да се въведе дистанционна форма на работата и препоръча на гражданите да носят маски на всички открити и закрити обществени места.
Колко са заразените в Община Сунгурларе и превърна ли се в първото огнище на COVID-19 в областта ще стане известно утре, когато излязат официално данните на Единния информационен портал.