ПатрЕотично подкрепяне на ГЕРБ и на БСП

Обединени патриоти, които чрез ексвицето на тишината вкараха предложение за промени в Закона за политическите партии, с което настояваха максималният размер на партийната субсидия да бъде 6 милиона лева годишно се завъртяха като фурнаджийска лопата и го оттеглиха ?!

И кой печели в тази патрЕотична комедия – ГЕРБ и БСП …

Защото тяхната субсидия, която събират чрез гласовете на избирателите е над 6 млн.

Браво, Валери ! Браво агент Иван !

ПатрЕотичното предложение трябваше да бъде първа точка в седмичния дневен ред на парламента, но е оттеглена от вносителите преди началото на заседанието. Първият подпис в списъка на вносителите е на лидера на НФСБ Валери Симеонов. Проектът за закон беше внесен в последния работен ден за миналата години и до сега не беше предвижен в ресорните комисии.

При приемането на бюджет 2020 ГЕРБ подкрепиха увеличението на партийните субсидии на 8 лева, като остана и частното финансиране, но патрЕотите искали връщане на старите членове от Закона за политическите партии -само финансиране само от физически лица, услуги към партиите извършени с личен труд, лични дарения или предоставяне на помещения ?!

А коалиционните партньори от ГЕРБ се очаква да подкрепят текстовете за забрана на даренията от бизнеса, но да се противопоставят на тавана за субсидията.

Може би защото имат едни схеми описани от комиксите на Божков от Дубай …