Скандал! Изпращал ли е кмета на Царево полицаи да гонят хора от къмпинг Корал?

Собственикът на една от обискираните палатки в къмпинг Корал обвини униформените в полицейски произвол и разкри, че били изпратени от кмета на Царево

Къмпингари обвиниха служители на МВР за полицейски произвол на плаж Корал. Според феновете на свободното къмпингуване, униформени са обискирали палатките, като се превишили правата си.
„В събота вечерта бяхме три палатки с около четирима други младежи, непознати за мен. Дойдоха 5-6 полицаи с два джипа. Докато бях вътре някой отвори палатката и започна да обискира“, каза пред бТВ собственикът на една от обискираните палатки Любомир Авджийски.
„На въпрос: „Защо правят проверка?“, те ми казаха, че имат право и няма да ми обясняват“, посочи той.
От МВР отказаха да коментират казуса пред камера, но обясниха, че са действали след получен сигнал от охранителите на плажа за „хора, които неправомерно са влезли в имота и има вероятност да са употребили наркотици“.
Той разказа, че им е споменал, че е юрист и по закон думите им не са верни е те трябва да имат данни за престъпление. Мъжът отрече да употребява наркотици.
„Не бяха намерени никакви наркотици, има протокол. Кметът на Царево иска незаконно да изгони хората, които къмпингуват тук. Той праща полицаи, за да обискират. Това са неподвижни дюни, няма действаща забрана тук да няма палатки“, допълни Авджийски.
От Община Царево посочиха, че имат действаща наредба за опазване на обществения ред, която включва и реда за поставяне на палатки и каравани. Според документа, палатка или каравана може да бъде поставена само с разрешение от главния архитект или нотариално заверена декларация от собственика на имота.
„Когато несправедливостта стане закон, тогава съпротивата е дълг. Това са закони, които са написани под натиск и при които по никакъв начин не е зачетено общественото мнение. Нямаме никаква държавност и законност. Държавните институции се ползват за частен интерес, независимо дали става дума за полиция или ДНСК“, коментира музикантът и активист Васил Гюров.
От Министерството на туризма посочиха, че не са разпореждали проверки за палатки и каравани.