Смях: Ангелкова удължава сезона до ноември, да идват моржовете!

(НЕ)вероятно! Планираните полети от 25 юни до края на септември за Летище Бургас са над 10 600, отсече министърът на туризма Николина Ангелкова. Моржовете спасяват сезона

Летният сезон може да продължи до края на октомври. Това изръси ненадейно министърът на моржовете, пардон на туризма Николина Ангелкова. На брифинг тя съобщи невероятно добрата новина за туристите, които ще си пекат задниците цяло лято, цяла есен и освен на дъждовете, може да се порадват на русалките, докато снежинките се сливат с водата. Оставаше само генерал Мутафчийски да заповяда: Моржовете да идват! А за тях вече се предвидени чартъри. Всъщност не точно за любимците на Ангелкова от далечния север, а най-вече за туристите от Западна и Централна Европа.
Планираните полети от 25 юни до края на септември за Летище Бургас са над 10 600, а за Летище Варна – над 6400.
Очакваме първите потвърдени чартърни полети да се реализират на 26 юни за Летище Бургас, от Амстердам, другите от различни градове в Германия, добави министърът. По думите й първите планирани чартърни полети за Летище Варна са на 29 юни, съобщава бТВ.
Миналата седмица обаче кметът на Бургас – Димитър Николов, съобщи, че само за ден са били анулирани 150 полета до Бургас, заявени за юли. Явно чичо кмет е сгрешил. Не само няма анулирани, а дори чужденците ще се изтрепят кой по-бързо да кацне на аеропорта в Сарафово. Поне по стотина полета да ден трябва да има, за да успеят да изпълнят нормата, поставена от кака Николинка – над 10 600. Звучи съвсем (не)вероятно. Дай Боже все пак това да е истината, за да не счупи проклетия коронавирус държавата! До късна есен родното бетономорие ще гъмжи от моржове, привлечени от обещанията за безплатна сянка. Макар да нямат нужда точно от чадъри и шезлонги на аванта, ледолюбивите фенове на Ангелкова ще порят вълните и ще се радват на морския бриз.