Смях! Президентът призна за дрона от фантазиите на Бойко

Моят дрон е толкова добър, че може да влиза в спални, да прави записи, да отваря чекмеджета и да ги тъпче с пачки, пошегува се президентът и  направи Бойко за смях

Президентът Румен Радев призна на шега за дрона от фантазиите на Бойко Борисов. Голям смях падна след поредния коментар на бисерите на премиера. Държавният глава застана в в Перник пред мисирките (б.а. както сниманият докато спинка министър-председател нарича журналистите), за да коментира твърдението, че шпионира Бойко от въздуха.
„В момента има един нелеп сценарий – да се отклони вниманието от най-големия въпрос – дали тези снимки са някаква манипулация и дали записът е монтаж“, каза Радев пред бТВ.
Според него, а и според повечето безпристрастни хора, брифингът на вожда на ГЕРБавите вчера бе опит да се търси геополитическа индулгенция за скандал навън и да се превърне в някаква забава.
„Проблемът на Борисов е не дали някакъв китайски дрон го следи. За мен това е параноя. Това е абсолютно отклоняване от основния въпрос“, допълни държавният глава.
„Не мога да тълкувам всичко, изречено от г-н Борисов, защото за разлика от него, моята фантазия има някакъв предел. Управлявал съм дрон, но няма нищо общо с това, което говори Борисов“, категоричен е Радев.
По думите му е крайно недостойно да се лепят петна по Националната служба за охрана.
„НСО охранява извън сградата. Когато домакинът реши да допусне гости вътре, той носи цялата отговорност за тях. Така че всякакви версии са възможни. Лично за НСО аз не вярвам, но не е лошо премиерът да направи преценка на кръга си от познати и приятели“, посъветва го Румен Радев.
„В момента, в който ми показаха снимките, аз се свързах с ръководството на НСО и ги посъветвах веднага да отидат при премиера и да изчистят всички рискове. От всички снимки една е най-смущаваща и тревожна за мен – тази със спящия г-н Борисов. Такова нахлуване в личното пространство е недопустимо. Това означава някакъв риск за живота на министър-председателя“, обясни държавният глава.
Така той от една страна отхвърли нападките, че преследва Бойко докато хърка, а от друга намекна, че животът на премиерът е застрашен, но не от дронове, а от онези, чийто интереси е засегнал. Дали бизнесменът-беглец, с когото прокуратурата (не) прави дори опит да се свърже, има някакъв пръст в тая работа, или пък е дело на някои от отцепниците, напуснали ГЕРБ, за да си спасят кожата, едва ли ще стане ясно скоро.