Туристи: Съжаляваме, че избрахме Несебър пред Гърция, бай Ганьо заобикаля правилата

Туристи се оплакаха, че чадърите и шезлонгите на плажа в Несебър са намалени с 50% само при сметка в бара над 25 лева. Така бай Ганьо върти бизнес, че хората бягат

Туристи споделиха, че отново са излъгани и разочаровани от родното Черноморие. Съжаляваме, че избрахме Несебър пред Гърция, казва Радослав Иванов.
Той е изпатил снимки за рубриката „Моята новина“ на Нова телевизия, за да покаже как намалените уж с 50% чадъри и шезлонги, не са намалени.
Той описва поведението на концесионера на Южния плаж като нагло и безочливо.
„Както вярвам, много българи, включително аз и мои приятели решихме, че тази година е редно да заменим гръцкото море с нашето родно Черноморие. Ей така си казахме, дайте да подкрепим нашите курорти, да им дадем шанс, навярно са се получили от грешките си и всеки има правото на втори шанс, уви! Останахме разочаровани още с пристигането си и стъпването ни на плажа“, споделя Радослав.
„Решихме да отидем в Несебър, където така обещаните от министър Ангелкова -50% на цените на чадърите и шезлонгите на теория съществуват, но естествено родния байганьовски бизнес е успял да прояви креативност и да заобиколи правилата“, добавя той.
„В началото те посрещат официалните цени на чадър и шезлонг – по 4лв., или комплект 12лв., както и би следвало да е. Но на по-късен етап се оказва, че тези цени са валидни само при задължителна консумация от заведението на стойност над 25лв. Попитахме дали можем да платим само стойността на плажните принадлежности и да останем, но ни беше отказано“, разказва мъжът.
„Разочаровани си тръгнахме и съжалихме 100 пъти, че се вслушахме в призивите на Министерство на туризма, както и на редица популярни хора, които ни увещаваха, че е редно да подкрепим нашето Черноморие и туризъм. За мен и моята компания това беше последния шанс, последния път, в който идваме тук. Надявам се този сигнал да достигне където трябва и да се зададат въпросите, които и ние си зададохме“, добавя той.