Черепа призна: Поддадох се на изнудване от хунтата

Така подпомогнах за разрастването на тумора, който унищожава държавата ни, сподели Черепа. Бизнесменът се превърна във враг на хунтата
Поддадох се на изнудване от хунтата. Това сподели във Фейсбук бизнесменът Васил Божков.
„30 години правя бизнес в България. Имах железен принцип – никога не се поддавах на рекет и изнудване. 2014 година наруших този принцип. Поддадох се на изнудване от управляващата хунта. Всички видяхте какво се случи“, добавя той.
„Сега съм обявен за престъпник. Престъпник, защото най-накрая казах „НЕ“. Моята огромна вина е, че не направих това по-рано. Поддадох се, защото исках да запазя бизнеса, граден 30 години, хилядите работни места и да не разрушавам съдбите на хората свързани с работата ми. С това си действие подпомогнах разрастването на тумора, който унищожава държавата ни“, призна Черепа.
„Хората са тези, които създават благата. Хората са тези, които избират управниците си. Но когато тези управници не изпълняват функциите си, хората са тези, които са длъжни да се вдигнат и да ги сменят. Държавата – това сме всички ние, а не няколко човека, претендиращи, че са държавата“, добавя той.
„Българският бизнес създава работни места, строи магистрали и пълни хазната. Политиците само грабят, защото не могат да създават. Единственият правилен начин е да направим това, което сме длъжни. Единственият правилен начин е да се обединим. Единственото правилно действие – да се надигнем и да ги сменим. Времето за бездействие свърши. Бъдете смели!“, призова Божков.