Бойко Борисов в шах, президентът зове да изхвърлим мафията от властта

От всички нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт. Да изхвърлим мафията от прокуратурата. Това каза президентът Румен Радев. Борисов е в шах

Президентът Румен Радев призова да изхвърлим мафията от властта по време на протест в София, подкрепен от хиляди българи. Бойко Борисов в шах. Ако иска да запази властта, ще му се наложи да зарови томахавката и да поукроти хората си, защото при днешният спонтанно възникнал протест, излязоха на улицата леви и десни. Те застанаха зад държаният глава и поискаха промяна.
„От всички нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт. Да изхвърлим мафията от прокуратурата, която прокуратура мафията използва по най-безпардонен начин за свой щит и за политически репресии. Българската мафия е безцеремонна, защото много дълго я търпяхме, защото твърде дълго бяхме зрители на собствения си живот, защото твърде дълго търпяхме лъжите от екрана“, заяви Румен Радев.
„Но днес гневът се излива на площада – гневът от лъжите, от грабежа, от произвола, от рекета, гневът от всичко онова, което прокуди 2 милиона българи зад граница и днес притеснява всеки един от нас. Това е битка за достойнството ни, за децата ни, за бъдещето ни, за природата ни. Битката за справедлива, модерна и европейска България. В тази битка ще бъдем заедно всички, които милеем за България“, коментира той.
„Искам да ви припомня думите на съдия Джовани Фалконе, които бяха мое верую през дългите, тежки години на моята предишна професия: „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“. „Не“ на страха, ще си върнем България! Мутри – вън!“, добави президентът.
Управляващите ще понесат доста щети. Доверието в тях съвсем ще се срине, ако продължат да се конфронтират с Румен Радев. Днешните събития подсказват, че той е истинския обединител на нацията, тъй като на протеста в негова защита излязоха и левите, и десните. Протестната вълна, която се надига, ще изчисти България от Шайката.