Бойко раздава 2 млрд. лева, за да се закрепи на власт

 Кое вълнува повече хората – Бойковият подарък за Пеевски или парите, които Бойко раздва на народа, за да се закрепи на власт, пита Иво Мирчев

Докато ние говорим за далавера от половин милиард лева през ББР, Бойко Борисов се надява да се закрепи на власт, като раздаде 2 млрд. лв. Така Иво Мирчев от „Демократична България“ коментира решението на премиера за новите мерки, с които се целяло да се преодолее кризата, причинена от коронавируса и некадърността на управляващите.
Кое вълнува повече хората според статистиката на фейсбук, пита Мирчев. Той публикува графика, на която се вижда, че хората се интересуват повече от Бойковият подарък за Пеевски или от това как ББР стана банката на ДПС, отколкото от парите, които вождът обеща на народа.
Бойко обеща еднократна помощ за пенсионерите, увеличаване на минималното парично обезщетение за безработица и повече средствата за работещите на първа линия. Министър-председателят изтъкна на брифинг, че извънредната епидемична обстановка ще се удължи с месец.
Вождът на ГЕРБавите обаеща на старците по 50 лв. на всеки 30 дни за следващите три месеца. По този начин ще бъдат подпомогнати общо 2 121 000 пенсионера.
Увеличава се също така минималният размер на паричното обезщетение за безработица от 9 лв. на 12 лв., считано от 01.10.2020 г. в размер на общо 12 млн. лева.
Каква ли е причината за тези подаръци? Дядо Коледа ли е подранил, или пък Бойко иска да влезе в ролята на Добрия старец, за да се закрепи на власт!? Това няма да стане, ако „лошите“ момчета от „Демократична България“ продължават да разкриват какви подаръци има за Пеевски и Доган.