Веселба край Морския сарай на Доган, освободиха плажа

Бунтарите, предвождани от Христо Иванов, стигнаха до ограденият и посипан с камъни българският бряг. Кметът на Бургас бе замерян с бутилки от плажуващите

Веселба настана край Морския сарай на Доган. Чудото стана преди час и бунтарите, предвождани от Христо Иванов успяха да освободят плажа, до който до днес народът нямаше достъп, въпреки че като всички пясъчни ивици уж е държавна собственост.
След като си опитаха мерника, вземайки на мушка кмета на Бургас Димитър Николов, зажаднелите за плаж фенове на „Демократична България“ успяха най-после да стигнат до брега. Градоначалникът бе замерван с бутилки, макар че лично той настоя феновете на каменистите плажове да се осигури достъп до морето, за да не ескалира напрежението. То обаче ескалира и някои почувстваха болезнено каква е „народната любов“.
Около 5 000 привърженици на ДПС бяха окупирали брега пред морския сарай на Доган и като опълченци не даваха на размирниците с гумените лодки да припарят до обетованата земя.
Желаещите да стигнат до пясъчната ивица обаче успяха да съборят представители на жандармерията. С линейка бяха откарани служител на жандармерията и протестиращи, съобщи БНТ.
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и почетният председател на движението Ахмед Доган са се барикадирали в Морския сарай
„Днешният бургаски плажен ден е една голяма крачка към безславния крах на гробарите, коментираха протестиращи. Те настояват за оставка.
И оставка вече има, но тя е на шефа на бургаската полиция. Радослав Сотиров. Измиха си ръцете с него, за да има мир, но мир едва ли ще има. Страшното за Шайката предстои.