Всички на плаж на частния незаконен плаж на Доган!

Ilian Vassilev

Днешната акция на граждани по възстановяване на суверенитета на държавата върху узурпирана от частни структури брегова ивица, реализирана успешно от Христо Иванов, Иво Мирчев и Димитър Найденов, възприемам като подарък за рождения ми ден.
Изводите, които се налагат
1. Не стои въпросът НСО или МВР да охраняват, изобщо темата дублиране на служби. Това са „гумени“ теми, които отклоняват внимание и ресурси. Единствената тема, която може да стои на дневния ред на обществото е ЗАКРИВАНЕТО на НСО и всякакви структури, които незаконно охраняват частни лица. Време е президент, премиер и шеф на народното събрание да се научат да бъдат по-скромни и да ходят без охрани и специални привилегии. Както го правят редица техни колеги в ЕС. Не може да им бъдат модел Путин и Ердоган. Ако имат нужда от охрана, да си плащат от джоба или от бюджета на ведомствата по отделна сметка.
2. Единствено действието има значение за мутрите на власт. НСО е пансион на държавна издръжка за частни гардове. А вече разбираме и на килъри.
Приказките в социалните мрежи не струват много. Ако десетки лодки се насочат по море към брега и демонстранти по сушата към този имот ще принудят властите да си дадат сметка, че времето на богопомазаните приключи. Легендата че Доган е национална ценност се изпарява пред очите ни.
Всички на плаж на частния незаконен плаж на Доган!
3. Още веднъж тези момчета демонстрират че единствената опозиция е извън парламента. Христо показа, че е разбрал, че представата за него като „офисен“ политик не работи в полза нито на каузата, нито на партията.
Радикализацията е единствено спасителния път. Премахване не само на НСО, но и тотална подмяна по грузински сценарий на Прокуратурата, ДАНС и всички силови структури, които са опора на модела Доган – Пеевски. Картаген /Моделът/ трябва да бъде разрушен.
Не може да има междинни терапии – радикална резекция във властта.
Всички други битки в държавата имат второстепенно значение спрямо тази срещу главатарите на мафията – Доган и Пеевски. Дори Борисов вече е в миманса.
И Нинова и Манолова, и Слави, и Божков, дори президента и всичката друга „опозиция“ не издържат именно този тест – те се договарят опитват се да съжителстват с Доган и Пеевски, не искат да ги махнат, защото са свързани по един или друг начин.
Всички на плаж при морските сараи. И да не забравяте българските знамена!!!
Тези които гардовете изхвърлят с погнуса като боклук.
Тук вече сбъркаха, много сбъркаха.

Фейсбук

https://bivol.bg/dogansarai-secret-services.html

„Бургаския кмет Димитър Николов, който дава „зелена улица“ за сарайското начинание

още с изготвянето на подробния устройствен план ПУП докато имотът е владение на Златев. Два от терените на Стрейтлайн – УПИ-V и УПИ-VII са така наречената „водна спортна база“. Без никакви обструкции, на база приетият вече ОУП на Бургас, лично Димитър Николов внася искането за ПУП в Общинския съвет, в който, както е известно, доминира групата на ГЕРБ (28 от общо 51 души).

Печално известният с ликвидирането на несебърските дюни шеф на РИОСВ Бойчо Георгиев решава, че ПУП-а няма нужда от екологична оценка. Пътна полиция също не възразява за промяната на организацията на движението, вероятно свързана с изграждането на паркинг пред бъдещия сарай.

Единствено областният управител Гребенаров протестира. От неговото писмо до кмета разбираме, че водещата до държавни имоти улица е станала частна собственост на възложителя и е блокиран достъпа до държавното пристанище. Въпреки този протест ПУП-ПРЗ е приет от Общински съвет на 28.03.2013.

sarai-grebenarov-ulica

Експресното административно обслужване на сарая от Община Бургас продължава и след като „Хермес Солар“ купува имота и обявява инвестицинното си намерение. За невъзможния срок от 7 календарни дни, е издадено строително разрешение. Проектант е небезизвестният в разследванията на Биволъ арх. Калин Тихолов, познат като един от основните виновници за бетонирането на Черноморието и активен участник в “Дюнигейт” и ОУП на Парк Странджа. Тихолов бе и първият Министър на инвестиционното проектиране в правителството на Орешарски, сменен след публикацията в Биволъ от препоръчания от него френски социално-слаб Иван Данов. Архитектът – активист на ДПС е един от авторите и на общия устройствен план на Бургас, където обектът е вписан като „спортна водна база“.

След започването на строежа, кмета на Бургас е с широко затворени очи за нарушенията, които се наблюдават там. Биволъ неколкократно алармираше, че на „Чукалята“ се извършва строителство, което противоречи на закона. От проекта на Тихолов с който разполагаме се вижда, че височината не е 7,5 м, каквито са изискванията според ОУП-а, а надвишава 20 метра. Огромната кула, издигаща се над сараите се тълкува абсолютно произволно, като “архитектурен елемент” от служителите на Димитър Николов. Встрани от сарая е оформена бетонна площадка, на която има изградени огромни халета, приличащи на хангари. Такъв обект обаче също липсва в строителното разрешение.

От въздушната снимка се вижда мащабът на строежа и халета построени без разрешение.

От въздушната снимка се вижда мащабът на строежа и халета построени без разрешение.

Защо зам.председателят на ГЕРБ и фаворит на Борисов бургаски кмет безотказно поддържа и обезпечава по всякакъв начин неофеодалния олигархичен произвол финансиран с банкови необезпечени кредити? Николов проявява през годините перманентна амнезия за този обект и ПУП, който лично е внесъл за одобрение в Общинския съвет.

На каква цена бургаският кмет узаконява и защитава действията на депесарската фирма, зад която се спряга и прякото участие на Делян Пеевски предстои да стане ясно.

Бургаският кмет Димитър Николов полага персонални грижи за построяването на сарая на Доган и за неговото спокойствие.

Бургаският кмет Димитър Николов полага персонални грижи за построяването на Догансарай и за спокойствието на лидера на ДПС.

Вероятно за тези си, а и други заслуги, Димитър Николов наскоро получи от “библиотекарския институт” заедно с Ахмед Доган отличието на Държавна сигурност, цинично кръстено на името на Стефан Стамболов. Почетния знак му беше връчен лично от неговия адаш Димитър Иванов – Гестапото. Така Николов се нареди в почетната гвардия на имащите заслуги пред бившата мракобесна ДС, в която блестят с присъствието си премиера Бойко Борисов, бившия президент Георги Първанов – Гоце, кметът на София Йорданка Фандъкова и кандидатката ни за ООН Ирина Бокова.

Още преди “службите”, Община Бургас блокира достъпа до държавно пристанище и плаж

Засега улицата все още не е приватизирана, както е предвидено по ПУП и се води общинска публична собственост – показа проверка на Биволъ в Кадастъра. Ето защо за спокойствието на #КОЙ и VIP гостите на сарая известно време се налагаше да се грижи самата община, която е измислила повод да сложи бариера на пътя и да я узакони, макар и временно. Сега в родолюбивото дело да се охранява Доган са впрегнати и “службите”.

От Община Бургас съобщиха, че бариерата била съгласувана с плана за безопасност на обекта от главния архитект и ще бъде премахната едва след като строежът получи Акт 16. Не е ясно кога е предвидено да стане това. По думите на дежурещия денонощно в будката пазач изобщо не се предвижда премахване на блокпоста.

Достъпът до пристанището и плажът е ограничен с бариера

Достъпът до пристанището и плажът е ограничен с бариера

 

put-sarai

Естествено, собствениците на двореца нямат никакво желание да се разхождат случайни хора по брега и покрай яхтите, които ще акостират на оформената като частно феодално пристанище бивша яхтена база. Може би затова

Пристанището незнайно как е станало частна държавна собственост

показа проверка на Биволъ в сайта на Кадастъра. От Областна управа Бургас потвърдиха този факт, но не можаха да обяснят как е актувана собствеността. МРРБ не отговори на запитването на Биволъ как е актувана собствеността на държавното пристанище и има ли направени постъпки то да бъде взето на концесия. Това би бил един начин държавата елегантно да подари на #КОЙ пристанище за луксозните му яхти, без да се замесва в скандал ако му го продаде. Последното е напълно възможно, защото частната държавна собственост дава възможност за сделки с частни лица. В България пристанищата по закон могат да бъдат и частни.

Плажовете обаче са изключителна държавна собственост по Конституция. От въздушните снимки и кадастралната карта се вижда, че един малък плаж се гуши като български анклав между две руски територии:

plazh-sarai

Отляво – концесионираната на ЛукОЙЛ територия, оградена с вишки и камери, отдясно – летният сарай на Доган, който освен като повелител на обръчите от фирми напоследък се разкри като главен разпределител на руски мини в българската политика. Неговите VIP гости имат удобен достъп до плажа, макар че може би ще предпочитат изградения в имота басейн. Никой друг обаче не може да припари там заради блокирания път“.