Горанов чао, айде чао… Отиват си с Маринов и Караниколов, но късно

ГЕРБ спешно би трябвало да подкрепи искането за оставка на главния прокурор, коментира политологът Даниел Смилов, след като Бойко натири Горанов, Маринов и Караниколов

Карикатура: Фейсбук/TerminalniKolaji

Радост неземна се възцари по земята българска. Три тикви от бостана на Бойко тупнаха. Владислав Горанов вече няма да е финансов министър. След боят на невинни младежи, протестирали срещу мафията Младен Маринов се прощава с поста си като вътрешен министър, а Емил Караниколов повече няма да стъпи в Министерството на икономиката. Отиват си но фатално късно.
Решението за оставките им бе взето след среща на председателя на ПП ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов с областните координатори на партията, съобщи Нова телевизия.
По време на заседанието координаторите на партията поискаха от Борисов освобождаването на тримата министри с мотива – опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски. Според областните координатори ГЕРБ незаслужено търпи негативи заради спекулациите в обвързване с ДПС.
От ГЕРБ заявяват, че партията оценява високо приноса на финансовия министър Владислав Горанов за приемането на България в чакалнята на Еврозоната и водената политика на финансова стабилност. По време на срещата беше дадена и висока оценка и за вътрешния министър Младен Маринов, под чието ръководство МВР отбеляза добри резултати в борбата с контрабандата, битовата престъпност и трафика и търговията на наркотици. Беше оценен и приносът на икономическия министър Емил Караниколов за увеличението на чуждестранните инвестиции в България.
Защо тогава никой не оценя така високо Ангелкова, но макар злите езици да се опитват да я набутат в комбина с тримата, които си отиват от Министерския съвет и с кукловодите, тя продължава да си стои на поста!? Не й е дошъл реда.
На Бойко вече му е нужен не един, а цели три бушона, за да намали напрежението. Маринов, Горанов и Караниколов си отиват безславно, за да не се сгромоляса „Борисов III”, но при разрастването на протести и при всекидневните гафове, едва ли Бойко ще успее да се задържи дълго.
ГЕРБ спешно би трябвало да подкрепи искането за оставка на главния прокурор, обяви политологът Даниел Смилов, след като Бойко натири Горанов, Маринов и Караниколов.
Ако Бойко не си смени бързо маската и не застане в една редица с Христо Иванов като борец срещу мафията, политическото цунами, което набира все по-голяма сила, ще го измете. Ясно е, че няма как да обърне палачинката. Процесите обаче са необратими. Българи ще се изчисти от боклуци.