Екшън край морския сарай на Доган в Отманли, бивш министър се жалва от гардовете на Сокола

 Опитът на Христо Иванов да достигне до морския сарай на Доган в Отманли се оказа ялов. Гардове на Сокола бутнали бившия министър в морето и заплашили да му спукат лодката

Луд екшън се разигра край морския сарай на Доган в Отманли. Някак съвсем ненадейно там се появил бившият правосъден министър Христо Иванов заедно с активисти от „Да, България“, но пътят им към лятната резиденция за Сокола бил препречен веднага от гардове.
Иванов и двамата му приятели стигнали с плавателен съд по море до брега на територията на Република България, но към тях се приближават охранителите и влизат във вербален контакт с „мореплавателите“. Гардовете избутали грубо в морето демократите. Като опълченци охранителите бранели самоотвержено българския бряг. Те подали и сигнал до полицията, вероятно за „вероломното“ нападение. В този момент на сигнала се отзовават български полицейски служители, които плахо пристъпващи изясняват самоличността на „нашествениците“, но не и на „опълченците“.
Какво прави НСО тук, които дори не искат да се легитимират, каза пред Канал 3 ексминистърът.
Въоръжените мъже отказаха да се легитимират и да отговорят дали са служители на НСО.
„Това, което сте принудени да правите, е беззаконие. Не знам как се чувствате в момента, но не искам да съм на ваше място“, каза той, докато група от 7 охранители го избутваха в морето.
„Лидерите ще отрекат това нещо, но по моя информация тук идват и Корнелия Нинова и Бойко Борисов, за да пазарят политически сделки. Една от тези сделки е бъдещо управление, в което ДПС ще играе по-голяма роля, без това да е получило санкцията на избирателите. Ние сме тук, за да се съпротивляваме срещу това“, каза Христо Иванов, преди охранителите да го изтласкат към водата.
Ивайло Мирчев от „Да, България“ пък публикува в социалната мрежа снимки от екшъна. „Това е гардът на НСО, който без да се легитимира упражни сила срещу мен и Христо Иванов. Сега пътуваме с Христо към РПУ Бургас, за да подам жалба срещу него.
Другият от НСО е Галин Гаджев, той бе най-агресивен, заедно с този на снимката до Доган!“, разказа Мирчев.
Въпросът защо едни яки момчета пазят така зорко българския бряг, а институциите бездействат ще продължава да измъчва хората с чиста съвест, но не и представителите на прокуратурата. Ако имахме нормална държава с прокуратура, която да не служи като бухалка в лапите на властта, подобни безобразия нямаше да се случват. От нас зависи обаче това да се промени.