Забраняват „Възраждане“? Ще се освободи ли Българи от мутрите?

Борбата за Национално освобождение на България продължава, обявиха от „Възраждане“, след като прокуратурата поиска от съда заличаването на регистрацията на партията

Софийската градска прокуратура поиска от съда заличаване на регистрацията на партия „Възраждане” и нейното разпускане.
Прокуратурата е установила, че са декларирани неверни данни за присъствието на най-малко 500 граждани с избирателни права на Учредителното събрание на партията, съобщава Нова телевизия. Установено е, че към датата на провеждането на Учредителното събрание 86 души, които са вписани като учредители, всъщност са били извън територията на страната. 108 души, чиито имена фигурират върху декларации като учредители (общо 580), са заявили, че подписите в списъците не са техни. 87 са заявили, че не са подписвали Декларация за индивидуално членство по Закона за политическите партии. Други 120 лица са заявили, че изобщо не са присъствали на Учредително събрание на ПП „Възраждане”. За двама души има попълнени декларации за индивидуално членство, на които са положени и подписи като участници в Учредително събрание, проведено на 02.08.2014 г.
„Изобличихме безсилието им. Не успяха да ни купят. Не успяха да ни подчинят. Вече опитват да ни унищожат открито, с цялата репресивна сила на държавния апарат“, споделиха администраторът на фейсбук страницата Движение „Възраждане“.
„Прокуратурата извършва мократа поръчка за броени седмици. Забележете, че официално започват акция „Заличаване“ на 04.06.2020“, припомня той.
„Нали знаете кога Осемте джуджета от СП работят толкова бързо? И слепците видяха, и глухите чуха, че действията и посланията ни са истински! Така плащаме за това, че не навеждаме глави и не се подчиняваме на #Мафията. Няма и да го сторим! Възраждане продължава да пише история. Ние сме първата опозиционна партия, която е заплашена от забрана, след т.н. демократични промени“, коментираха бунтарите от „Възраждане“.
„Стотици наши съмишленици бяха подложени на репресии. Не се страхуваме от #Мутри с власт! Възраждане е идеал, жажда за свобода и достоен живот, не просто политическа регистрация. Няма кой да забрани Възраждане! Накарахме ги да покажат истинското си лице. Илинден е! Борбата за Национално освобождение продължава“, добавят те.
Забраната на опозиционна партия крие много рискове за Шайката. Ако съдът изпълни прищявката на прокуратурата и партията се окаже незаконна, членовете й ще минат като партизани в нелегалност. Колкото и да ми се ще на управляващите да забранят българското „Възраждане“, процесът на пробуждане на хората е необратим. На управниците им се ще да няма такава партия, а народа иска заличаване и съд на мутрите от хунтата.
Вместо хората на Гешев да посочат откъде са пачките с евро и златните кюлчета в нощното шкафче на вожда Бойко Борисов, те са се престарали да разследват 500 човека за събитие от преди шест години. Защо ли? Те си знаят, но според конституцията не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт. Защо ли все още няма разследване срещу ДПС? Вместо това се искат оставки на трима ГЕРБави министри, защото имало съмнения за връзки с тази партия. Ако няма основание, защо премиерът ще им иска оставките? Навярно, за да хората забравят за пачките и кюлчетата, снимани в спалнята му. Вместо да разследва нарушен ли е основният закон в държавата при регистрацията на ДПС, прокуратурата иска забрана на „Възраждане“. Това едва ли ще спре бунтарите, крещящи „Мутрите вън!“.
Борбата за Национално освобождение продължава.