Залезът на Орешарски се повтаря, ДПС превзе „Бойко III”… Коя банка ще изгърми?

Горанов казал, че няма да подава оставка. Изплези се на премиера си, коментира Евгений Дайнов. Коя банка ще изгърми, след като ДПС превзе Бойко III?

Залезът на Орешарски се повтаря, дори в подробностите. Този път обаче – на доста по-бърза скорост. Това сподели във Фейсбук политологът проф. Евгений Дайнов.
„Тогава, след месеци протести, ДПС превзе правителството отвътре. Орешарски издържа на протестите, но не успя да издържи на вътрешния преврат“, обясни той.
„Сега, след 12 дни протести, ДПС превзема правителството на Борисов. Горанов публично отказва да подаде исканата му от Борисов оставка. Ще бъде последван от МВР-министъра (както и да му беше името). ДПС отново поема изпълнителната власт. Въпросът е: този път коя банка ще изгърми в калабалъка?“, коментира Дайнов.
„Горанов казал, че няма да подава оставка. Изплези се на премиера си, както се очакваше. Чакаме другите двама, нарочени за оставки, да започнат да развяват среден пръст под носа на Борисов. На власт е ДПС. Вече те ви пазят от комунистите“, обясни той.