И Апелативна прокуратура изпра Цветан Цветанов за #АпартаментГейт! (документи)

Поредното доказателство, че прокуратурата е неспособна да се бори с корупцията. Че докато Пеевски и  Борисов стоят начело на държавата, а Гешев начело на прокуратурата, дори бившите властимащи остават недосегаеми, а мишени на институциите са свободните граждани и независисмите журналисти и магистрати.

Поредното доказателство, че на 16.07 гражданите трябва да сме пред Министерски съвет с две искания и една цел – Оставка на Борисов, оставка на Гешев и отстраняване на мафията от властта. 

На 27.05.2020г. БОЕЦ публикувахме отказа на прокурор Маджарова от Специлизираната прокуратура да образува досъдебно производство по сигнала на БОЕЦ срещу Цветанов, внесен след разкритията на АКФ и „Свободна Европа“ за скандалната сделка с апртамента с асансьор в хола и съмнителната заменка, извършени от бившият зам. на Борисов и негов вътрешен министър в първото му правителство.

На 29.05.2020г. БОЕЦ обжалвахме в законоустановеният срок отказа на прокурор Валентина Маджарова, като необоснован и изисквахме от Апелативна специализирана прокуратура да разпореди на СП образуването на наказателно производство в хода на което да се съберат всички факти, обстоятелства и разпитат съответните лица имащи отношение и информация към описаните от нас събития с цел установяване на обективната истина по действията и сключените от Цветан Цветанов имотни сделки, произхода на средствата за тях и нанесените щети на Общината и държавата от невнесени такси и данъци, както и да бъдат проверени данните за извършени други престъпления – корупция, злоупотреба с власт, търговия с влияние, сключване на симулативни сделки на нереални цени, укриване на доходи и тн. В постановлението за отказ на прокурор В. Маджарова не се съдържат конкретни аргументи, мотиви и факти оборващи изразените от нас съмнения за извършени престъпления от Цветан Генчев Цветанов.

Отново без никакви аргументи по съществото, Апелативна специализирана прокуратура потвърждава отказа на прокурор Маджарова. Единственото основание за отказа и потвържаването му е, че през 2019г. в прокуратурата е имало преписка с №1630  с подобна проверка, която е була прекратена и на това основание се прекратяват всички други проверки срещу Цветанов. Един от принципите на прокуратурата по отношение на властимашите и тяхното обкръжение въведен от Цацаров и продължен от Гешев – „Веднъж проверен и изпран – цял живот чист и невинен“! 

По абсолютно същият начин през 2016г. прокуратурата отказа да извърши проверка по сигнала на БОЕЦ срещу депутата Делян Пеевски за произхода на неговите средства, с които от собственик на стар Опел, Пеевски за няколко месеца се превърна у мултимилионер . Тогава прокурор Бецова отказа с аргумента, че през 2014г. прокуратурата е проверила Пеевски и неговата майка и не са установили нередности. БОЕЦ настояхме, че предоставените от нас данни и съмнения касаят данни и сделки извършени през 2016г. и няма как прокураурата да ги в проверила през 2014г., но сработи принципа „Веднъж изпран от птокуратурата – цял живот чист и невинен“ и Пеевски остана недосегаем за Гешев и Цацаров.

БОЕЦ ще обжалваме и пред ВКП, и след това пред Гешев отказите за наказателно произвподство и проверка на Цветанов и сключените от него сделки и придобити имоти. Искаме лично  подписа на Гешев под тази индулгениця. Ще разобличим цялата корумпирана и подчинена от мафията прокурорско-мутренска система, до нейният връх. 

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА