Кой затрупа плажа до морския сарай на Доган край Бургас с камъни?

Общинският съветник от Бургас Димитър Найденов разкри, че плажът край морския сарай на Доган в парк Росенец е затрупан умишлено с камъни, но отказа да посочи кой е направил това

Плажът до морският сарай на Ахмед Доган в парк Росенец е бил умишлено унищожен. Някога там е имало пясък, а сега е засипан е с камъни. Това каза пред бТВ общинският съветник от Бургас Димитър Найденов.

„Това е големия скандал. Проблемът е и институционален, защото никой не е забелязал закопаването на една пясъчна ивица в България и защото в кадастралната карта на Община Бургас там не фигурира плаж, което е много необичайно“, добави той.

„Всички плажове трябва да са картографирани и да са отбелязани. По закон трябва минимум 50% от всяка пясъчна ивица трябва да е за свободен достъп на гражданите“, обясни старейшината от „Демократична България“ в интервю за предаването „Тази сутрин“.

„Никой няма достъп до този плаж, освен обитателите на частните имоти и ползвателите на обекта от значение за националната сигурност Нефтобаза „Росенец“. Сами преценете кой е унищожил плажа! Там има новоизграден кой. Хиляди тоново скална маса са се изсипали в акваторията на Черно море, за да бъде изграден“, заяви общинският съветник.