Крие ли прокуратурата чата на Бобоков с Бойко за скандала с танкера в Бургас?

Бизнесменът Пламен Бобоков проговори за мафията и кражбата на танкера в Бургас, за прокуратурата и ареста си, показа и кореспонденцията си с Бойко Борисов
Извадки от комуникацията си в чата с премиера Бойко Борисов показа в студиото на бТВ Пламен Бобоков, който след като се превърна в клиент на прокуратурата, бе въвлечен в скандал с президентският съветник Пламен Узунов за търговия с влияние. Оказа се, че освен с него бизнесменът си е разменял съобщения с вожда на ГЕРБавите. Обръщал се е към него ласкаво с „бос“. Обявеният за член на престъпна група бизнесмен дружески си е писал с Бойко.
Оказа се обаче, че двамата са обсъдили скандалът с либийския танкер „БАДР“, който бе арестуван в морето край Бургас, а по-късно Върховният административен съд разпореди да бъде освободен.
„Какво се случва година и половина след решението на ВАС? Той продължава да е пленен в български териториални води“, заяви Пламен Бобоков в предаването „Тази сутрин“.
Той сподели, че от това губи възможност да върти бизнес в Либия и има риск страната ни да бъде в черния списък на пиратските страни. Защо не се разследва кражбата от мафията на танкера в Бургас, попита бизнесменът и пред опуленият водещ разказа как прокуратурата се използва като бухалка.
Милионерът, когото управляващите превърнаха в дисидент, разказа как е бил арестуван от 24 въоръжени ченгета като в холивудски екшън и как след като не намерили доказателства от истерия представители на държавното обвинение му спретнали кампания за очерняне.
„Впрягат всички възможни канали за масово втълпяване. В основата е прокуратурата“, разкри той, а после сподели, че съжалява, че доброволно си е дал телефона с всички кодове. „Не съм очаквал подобно поведение от държавен орган, който трябва да спазва закоността“, възкликна Пламен Бобоков.
След като няма как някой да му извиват ръцете с обществени поръчки, тъй като бизнесът му е експортен, го натопиха за италианския боклук. Оказва се обаче, че всичко е законно – човекът си внася акумулатори и усвоява суровините на 95%, а остатъчната шлака продава на други фирми. Прокуратурата е в истерия и бруталното нападение срещу нас е, защото няма доказателства срещу нас с брат ми, сподели бизнесменът.
Това, което му се случва, не е нещо ново за България. Бизнесмени разказват за такса „Спокойствие“, която управляващите събирали. Хазартният бос Васил Божков пусна цял комикс в социалните мрежи, като натопи и финансовият министър, и премиерът.
Вместо да разследва как пачките с едри еврови банкноти са се озовали в нощното шкафче на премиера и събират ли се от бизнесмените такса „Помагане“, прокурори размахват снимки от чатове. Защо обаче не показаха и комуникацията на Бобоков с Бойко Борисов? Отговорът е ясен. Това просто не е необходимо.