Нов антирекорд: 182 заразени, британците ни биха дузпата заради COVID-19

Захариева иска обяснение до Лондон защо страната ни е изключена от списъка с държави, за които отпада карантината, а отчитаме нов пик на заразени с COVID-19
182 са новите заразени с COVID-19 през изминалите 24 часа. 2538 PCR теста са направени през последното денонощие. Това показват данните в Националната информационна система. Има заразен и в Област Бургас.
Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград – 4; Бургас – 1; Варна – 11; Велико Търново – 10; Видин – 1; Враца – 4; Габрово – 1; Кърджали – 3; Кюстендил – 8; Пазарджик – 7; Плевен – 4; Пловдив – 22; Разград – 2; Сливен – 8; Смолян – 7; София област – 11; София град – 69; Стара Загора – 4; Търговище – 4; Ямбол – 1.
Доказаните у нас случаи на COVID-19 са общо 5497. От тях 2366 са активни. 2892 са излекуваните лица, от които 90 са регистрирани през последните 24 часа.
239 са починалите лица, при които е бил доказан COVID-19. Седем са новите случаи от последните 24 часа. Починали са мъж на 52 г., за когото няма информация за придружаващи заболявания, жена на 55 г. с пневмония, за която няма информация за придружаващи заболявания, жена на 59 г. с астма, мъж на 21 г. с тежки вродени бъбречни заболявания, жена на 70 г. с диабет и други придружаващи заболявания, мъж на 49 г. със сърдечно заболяване и жена на 48 г. със сърдечно и онкологично заболяване.
Междувременно DarikNews съобщи, че по указания на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева посолството ни в Лондон е отправило нота с искане за обяснение до британското правителство защо страната ни е изключена от списъка с държави, за които отпада карантината при пристигане в Обединеното кралство от 10 юли.
С нотата посолството ни в Лондон търси разяснение за критериите, върху които се основава решението на Великобритания, тъй като други държави, включени в списъка, имат по-голяма заболеваемост от България. Посолството подчертава, че нашата държава е сред тези с най-ниски нива на разпространение на вируса.
Някак странно изглежда това Захариева да искаме обяснение от правителството на Обединеното кралство, още повече, че у нас се правят едва 2538 PCR теста и 182 от тях са положителни. Никой вече не вярва на стъкмистиката на щаба. Ако се изследват 10 пъти повече повече хора, ще се окаже, че бием британците по заразени. Явно, чукчетата на премиера и Мутафчийски, с които трябваше да удрят кривата за разпространение на COVID-19, за да няма пикове, се оказаха много малки. Удължиха малко периода, за да счупят икономиката, но както казва доц. Мангъров, колкото и да се напъват, не могат да заградят вятъра. Време е да си признаят поражението и да се разкарат от сцената, за да дадат път на по-кадърни от тях да усвоят парите от ЕС!