Парк Росенец бил Бермудски триъгълник

Вместо кораби в Парк Росенец потъва законността. Това е българският Бермидски триъгълник, обяви общински съветник от Бургас заради морския сарай на Доган

Парк Росенец е като Бермудски триъгълник, но вместо кораби, тук изчезва законността. Това каза пред бТВ общинският съветник Константин Бачийски.
„Може от видеа и снимки от 2016 г. да се види, че кеят липсва. През март обаче се поправя нотариалният акт и там се казва, че това съоръжение е било построено през 80-те години на миналия век“, добави той.
„Все още пътят до плажа в парк „Росенец“ е публична общинска собственост. Решението, което Общинския съвет в Бургас е гласувал на 28 април, не е влязло в сила. С колегата Димитър Найденов сме подали докладна записка, с която искаме отмяна на решението за деактуване на пътя в частна собственост. Настояваме той да бъде запазен, за да може да се ползва от всички граждани за достъп до българското крайбрежие“, заяви старейшината.
Междувременно от Общината Бургас уточниха, че общински път в местността никога не е имало до морския бряг и че всички предложения за осигуряване на достъп до брега могат да бъдат обсъждани с държавата и с Общинския съвет едва след произнасянето на съда по подадените жалби. Два са те, уточни репортерът Лора Стаматис.
В Регионалното министерство не е подаден проектът за изграждане на пристанище.
„През 2013 г. е вписана първата заповед по чл. 16, т.е. това е първата регулация, с която се определят границите на вече урегулирани поземлени имоти и тогава този, на който е построен морският сарай, се обособява като държавна публична собственост. Тези хубави сгради в кадастъра са нанесени като едноетажни и са по описание хангар, депо, гараж“, каза пък общинският съветник Димитър Найденов.
Излиза, че морският сарай на Доган е едноетажен хангар, депо и гараж, каза още той.