Прикриват министър Терзийки за полицейското фиаско в Росенец

Полицията умишлено ни заблуждаваше и опитваше да саботира законен протест, коментира Иво Мирчев, който бе арестуван при протеста в Росенец. Той упрекна Каракачанов, че лъже, за да прикрие Христо Терзийки

Силовият вицепремиер Красимир Каракачанов пред бТВ и опита да прикрие участието на новия МВР министър Христо Терзийски в полицейското фиаско в Росенец. Това сподели във Фейсбук Ивайло Мирчев от „Демократична България“.
„Прилагам снимки, на които се вижда, че Терзийски бе в Росенец. Причината, поради която бе освободен бившият министър Младен Маринов стана причината, поради която Терзийски бе инсталиран за министър: и двамата са обслужващ персонал на Пеевски и Доган!“, коментира политикът, който бе арестуван при протеста край морския сарай в парк Росенец.
На видео кадри от Росенец ясно се вижда, че новият МВР е на място и лично ръководи полицейската операция.
„Борисов сменя човека на Пеевски в МВР с човек на Пеевски. Цяла България видя, че тази операция бе целенасочена провокация от страна на Пеевски и ДПС срещу законен протест на хора, които искат достъп до плажа на Росенец. Когато накрая принудихме жандармерията да ни пуснат да минем, се видя, че е имало начин ние да стигнем до брега безконфликтно. Но полицията часове наред държа всички в изкуствено създадена ситуация на противопоставяне“, коментира Мирчев.
„Видя се, че Борисов не може да смени областния шеф на МВР, очевидно сега е договорил да смени един човек на Пеевски с друг човек на Пеевски. Полицията умишлено ни заблуждаваше и опитваше да саботира законен протест. Каква бе обстановката в Росенец се вижда на това видео. Оставка на целия кабинет“, призова той.
Битката за отвоюването на Родината продължава!