Протестите имали една цел: Борисов да не прави избори

Велизар Енчев обвини Борисов, че печелил избори нечестно. ГЕРБ възкресява мъртвите души в избирателните списъци и си гарантира служебна победа, коментира той
Главната цел на протестите е една – Бойко Борисов да не прави следващите парламентарни избори, все едно дали са извънредни или редовни. Това сподели във Фейсбук бившият депутат Велизар Енчев.
„Защо вече десета година партията на корупцията печели всички избори? Защото всички правени от ГЕРБ избори, вкл. и от служебните правителства, са фалшифицирани, купени и манипулирани. Защото има над половин милион невалидни бюлетини, повечето от които са съзнателен брак. Защото пет дни след евровота изтриха паметта на машините. Защото гласовете в повечето цигански гета са резервирани за ГЕРБ“, сподели той във Фейсбук.
„Защо вече десета година партията на корупцията печели всички избори? … Защото мозъкът на изборния процес – „Информационно обслужване“, е отдаден на концесия на математик, работещ и като фен-коментатор на Борисов в сутрешните тв блокове. Защото брутално зачертаваните и дописвани изборни протоколи се амнистират в съда. Защото ГЕРБ възкресява „мъртвите души“ в избирателните списъци и си гарантира служебна победа“, добавя той.
И защо нито един прокурор по аферата „Костинброд“ не даде смислено обяснение за допечатаните хиляди бюлетини, прилежно опаковани на палети с изписан адрес на получателя, пита Енчев.
„Как така отговорните за аферата бяха оправдани в съда и „наказани“ с посланически и министерски постове? Нито една ОПГ на власт не може да си позволи да изгуби избори. Освен ако народът й позволи!“, коментира той.