Скандал! Банката на властта раздавала милиони на хора, свързани с Пеевски?

Иво Мирчев и Христо Иванов лепнаха върху табелата на Министерство на икономиката надписа Министерство на Пеевски. Нов скандал тресе властта

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов и Иво Мирчев, който бе арестуван по време на протеста край морския сарай на Доган в парк „Росенец“ прекръстиха Министерството на икономиката в Министерство на Пеевски. Те поставиха върху табелата пред сградата нова, на която е записано новото име на ведомството. Това стана по време на протест. Те излъчиха събитието на живо във “Фейсбук”.
Междувременно Христо Иванов разкри, че Българската банка за развитие е отпуснала кредити за около 500 млн. лв. на физически и юридически лица, свързани с ДПС и с депутата Делян Пеевски, съобщава бТВ.
Икономическото министерство е принципал на ББР. Иванов обяви, че е изпратил писмо до Европейската централна банка, с което я сезира за дейността на финансовата институция.
“Тази банка трябва да финансира иновативни предприятия, малки и средни фирми, вместо това се финансира просперитетът на кръговете около Сарая. Най-голям сумарен получател е Делян Пеевски чрез фирми, които се свързват с него”, заяви Иванов.
БТВ потърси за становище на икономическото министерство и Българската банка за развитие, но до този момент те не са коментирали обвиненията.