Слави: Бойко казва на Велчев „братиньо“… Този измислен елит не трябва ли да се маха?

Този братиньо бе шеф на Конституционния съд и когато орязаха три от въпросите на референдума, припомня Слави Тринов. Какво ли си е говорил Бойко с Борис Велчев тогава?

Днес излезе поредният запис. В него министър-председателят Бойко Борисов разговаря с председателя на Конституционния съд Борис Велчев, уточнявайки некви пари за некви неща и наричайки председателя на Конституционния съд „братиньо“. Значи, да уточним – министър-председателят говори с председателя на Конституционния съд „на братиньо“. Това сподели във Фейсбук Слави Трифонов.
„Има ли по-ясно доказателство от този разговор за това, че разделението на властите е просто една илюзия. Илюзия, в която вече не знам кой вярва. Това е такъв срам, такъв позор, който е възможен само в една държава от Третия свят, а не в държава, която твърди, че е член на Европейския съюз“, коментира той.
„Искам да отбележа, че Борис Велчев е председател на Конституционния съд и през юли 2016 г., когато Конституционният съд обяви за противоконституционни три от въпросите на референдума – за намаляване на броя на депутатите от 240 на 120, за прекия избор от гражданите на директорите на полицейските управления, за електронното гласуване. Вие не бяхте питани по тези въпроси, защото Конституционният съд не разреши“, припомня шоуменът.
„Представям си какъв може да е бил разговорът на министър-председателя Борисов с председателя на Конституционния съд Борис Велчев преди 4 години: „Абе, братиньо, орежи три от въпросите от референдума на Слави. Айде, жив и здрав.“ Е, кажете ми сега – не трябва ли този измислен елит – политически, съдебен веднага да подава оставка и да се маха?!“, коментира Слави Трифонов.