Съседски войни: Мъж налита на бой заради страстни въздишки

Той пък хърка и сме като в дъскорезница, жалват се шумните съседи. Домоуправител от Бургас се чуди как да потуши пламналите съседски войни заради страстни въздишки

Страстни въздишки превърнаха две семейства в бургаския комплекс „Изгрев“ в непремирими врагове. Домоуправителя на входа решил да потуши напрежението, като им предложил да ги събере на гости в дома си, но те се скарали още повече и едва успял да ги разтърве.
Конфликтът между шумните съседи и бойният пенсионер, който живеел на етажа под тях тлеел от десетки години, разказват техни познати. Още когато страстната съседка била дете, той се карал с родителите й, защото тичала в апартамента. Той викал дори полицията за най-малкия шум.
За едно дете е доста трудно да не тича из къщата и да пази тишина, споделя младата дама.
Тя спряла да говори с нервния си съсед, понасяла обидите и забележките мълчаливо. Това обаче повече го изнервило и той подвиквал след нея „На к’ва се правиш ма, мърло?“ всеки път, когато го отминавала докато седял на пейката с клюкари.
Накрая той сменил тактиката и след всеки шум, започвал да крещи като луд с всичка сила. Нямало вече спокойствие за хората в блока. От първия до последния етаж всички чували гневните му писъци.
„Ако се налага да дръпнем масите, за да разтворим леглото в хола, се опитваме да бъдем тихи, за да нямаме проблеми, но отново слушаме виковете на съседа“, разказва младата жена.
Заради изпусната на пода чиния по невнимание съседът се качил на горния етаж и задумкал по металната врата.
„Мъжът ми го предупреди да спре, за да не се лее кръв, а той започна да крещи от ярост. Щял да ни избие всички и да ни излежи. Предупредих го, че ако каже още една дума, че извикам полиция и започна спор кой е по-виновен“, разказва жената, от една година е щастливо омъжена.
„Наясно съм, че доста хора имат подобни проблеми, но не можем да спим през лятото от него. Като дъскорезница е като захърка. Всичко се чува“, добавя тя.
Най-страшно станало обаче, когато след изпуснати по време на ласки шумни въздишки, гневният съсед отново заблъскал по вратата. Мъжът й този път отворил, а пенсионерът замахнал с тояга. Човекът успял да бутне вратата, за да не му разбият главата и събудените съседи били принудени да се намесят, за да успокоят бесния старец и той да спре да думка с всичка сила по вратата.
„Не знам вече какво да правя. Човекът може да е стар, но чува и най-тихия звук. Нямаме право на ласки, не можем дори да ходим спокойно в дома си. Трябва да стъпваме на пръсти, но не сме балерини. Всички хора, които се обичат, ни разбират, а приятелите на вечно сърдития ни съсед все ни одумват“, жалва се младата дама.
След поредния скандал, бойният старец поискал събрание на входа, за да изселят шумните съседи. Тогава на домоуправителя, който отскоро живеел в блока, му хрумнало да ги почерпи и да се разберат веднъж завинаги. Поканил ги на гости, но без да ги предупреди, че там ще са и враговете им. Станало по-страшно и той едва успял да ги разтърве.