Толкова много аванта затова, че Доган направил някакъв си охранител главен секретар на МВР…

Todor Georgiev

Да доналея още малко масло в огъня по темата Доган & ДПС? 
Странно, че толкова хора оплюха Христо Иванов. Добър, лош, грешил – той напомни в що за изродена държава сме се превърнали. Вярно, СКАТ от 2008 вдигат пушилка покрай придобиването на този имот от кръгове на ДПС, „Бивол“-ите и те от 2012 системно се заяждат. Което не попречи на кмета на Бургас и зам.председател на ГЕРБ лично да им занесе строителното разрешение след маса алабилизми и пунтове по промяна на ПУП-а. Пак той на последното заседание на ОС-Бургас внесе с измислени мотиви за гласуване докладна, съгласно която обособен общински път се предава в частни ръце безвъзмездно. И след като гласуването беше НЕ, в 30 минутната поисканата от него почивка обясни на г-дата съветници какви благини ги очакват, ако гласуват с „да“ и как ще бъдат лишени от такива ако е „не“. Не знам само като какъв размахваше моркова и тоягата – като кмет или зам,председател на ГЕРБ.
Е, спечели 45 от 51 гласа „да“ при прегласуването…
Циреят ДПС има доста по дълбоки корени, ако щете и финансови ползи на държавен, респективно наш гръб.
ТЕЦ Варна е закупен от Данаил Папазов – бивш директор на Порт Варна и бивш министър за 1.2 години при Орешарски, все държавни служби, декември 2017г за 60 млн лева от ЧЕЗ (платили за централата през 2006 410 млн лева)
Странно е, че държавен чиновник е в състояние да извади такива пари, но ако пестиш от закуски… Впрочем, нито НАП, нито прокуратура се сезират за такава странна покупка. Осем месеца по късно, Папазов продава 70% дял от фирмата (на стойност 42 млн лева) на Ахмед Доган за 3000 (три хиляди лева).
ТЕЦ Варна е в забранителния списък на ЕС за експлоатация заради високото ниво на вредни емисии. Но въпреки това 2018 г НЕК му гласуваха 22.5 млн лева годишна дотация за срок от 10г като „студен резерв“.
Големият актив на ТЕЦ-а е пристанището. За съпоставка: Порт Бургас и Варна са затлачени от години, което ги прави непригодни за приемането на модерни големи кораби.Но: внезапно тази година министерството на транспорта реши да отдели 400 милиона лева за удълбаване точно на Догановото пристанище. Където врочем се строят зърнени силози. И за да е сигурен, че няма да има конкуренция, държавното пристанище Варна откъдето сега се изнасят някакви си 2,5 до 3 млн тона зърно годишно, предстои да се закрие и превърне в ‘зона да обществен достъп“…. с кръчми. По същата схема преебаха и държавното пристанище в Бургас, ликвидирайки го. Сега вместо кранове и кораби солташак на кмета си направи хотел и кръчми….
Толкова много аванта затова, че Доган направил някакъв си охранител главен секретар на МВР…Наистина сме страната на неограничените възможности 

Фейсбук