Уж сме „сигурни“, но Словакия ни изважда от от списъка на сигурните страни за пътуване

Факт е, че от много време България не е мръднала от 86-то място в световната класация по брой заразени с коронавирус, но …

Факт е, че за последните 1о дни скочиха до 5 315 заразените в страната със средно доста над 100 новозаразени …

Ето защо Словакия ще извади България и Черна гора от своя списък на „сигурните страни“ за пътуване в условията на пандемията от новия коронавирус, съобщи днес словашкият премиер Игор Матович, цитиран от националната информационна агенция ТАСР.

Премиерът Матович, който говори след среща с консултативен съвет от епидемиолози и инфекционисти, каза още, че няколко държави ще бъдат добавени в списъка. Това са Нидерландия, Белгия, Испания, Франция, Италия, Ирландия, Австралия, Нова Зеландия, Япония, Южна Корея и Китай.

Просто да се чудиш как така не са поискали съвет от Бойко, който се хвалеше, че все сме първи и другите евролидери искали акъл от него, а сега …

Словакия е на 115 място по брой заразени с 1 700 заразени и с едва 28 починали, но според Светиня Му ние сме по, по, най, но нанай … (в циганския нанай означава няма… )

Е, от Словакия ни казват „нанай“, а не най …

А в сайта на Община Бургас, които се изявяваха през март-май като говорители на региона по въпросите на коронавируса от много дни няма нищо, а само за 5 дни от тази седмица в региона имаме нови 25 заразени ?!

Свободен автор – Философът