Народът срещу мафията, протест клати Бойко III (НА ЖИВО)

 Протестиращите опъват палатков лагер в Триъгълника на властта. Бойко Борисов и Гешев да и подадат оставките, настояват ораторите на общонационалния протест
Вече 21 дни продължава антиправителственият протест срещу третия кабинет на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.
За днес организаторите обявиха, че ще опънат палатков лагер в Триъгълника на властта, който ще остане там, докато не постигнат исканията си, съобщава бТВ.
Ораторите зоват да си вземем държавата от мафията, Гешев и Бойко Борисов да подадат оставка, а корумпираните политици да отидат в затвора.
„Всеки път, когато нямат аргумент се използва атака срещу личността на човек. Правят се безумни изводи и внушения. Искам да припомня, че Иванчева (б.р. Десислава Иванчева подсъдимата бивша кметица на столичния район „Младост“) все още няма влязла в сила присъда – невиновна. Да, знам, че правото не е силна страна на Министерски съвет, но няма какво да направим“, така един от организаторите адв. Николай Хаджигенов коментира изказването на социалния министър Деница Сачева, че той е аватар на провалени политици, укриващи се от правосъдието.
Има заявка днешното недоволство да е едно от най-многолюдните, защото е обявено като национален протест. Още от обяд в столицата бяха блокирани 10 кръстовища. По думите на адв. Хаджигенов гражданско неподчинение ще има в цялата страна, като много граждани от областните градове ще подкрепят протестиращите в София.