Адвокат: Гешев се самопростреля, прокурори стояха прави като овце

Гешев дръпна политическа реч, която бе недопустима за длъжността му и бе абсолютно нелепа, коментира адвокат Емил Василев

Гешев се самопростреля в крака с вчерашното прокурорско мероприятие. Налице бяха 100-200 прокурора и следователя, които стояха в жегата прави като овце в сянката на резиденцията, коментира бившият депутат Емил Василев.
„Явно правеха диван чапраз на видните гости, за които бяха предвидени столове. Въпросните гости се изчерпваха с Дани Кирилов, Никола Филчев и Марешки+двама представители на ДПС. Според мен това беше унижение за присъстващите прокурори. Самият факт, че от 27 поканени посланици на страните-членки на ЕС присъстваха едва двама, е много значителен. Липсваше и представител на американското посолство, с което окончателно бе срината легендата, че Гешев бил човек на американците“, сподели във Фейсбук адвокат Василев.
„Накрая главният прокурор дръпна политическа реч, която, първо, е недопустима за длъжността му, и второ, бе абсолютно нелепа и абсурдна, показваща липса на какъвто и да било професионален капацитет у този човек. Гешев прозвуча меко казано несериозно, некомпетентно и дори смешно“, добави той.
„У мен специално изчезнаха и последните остатъци от каквото и да било ако не човешко, то поне институционално уважение към главния прокурор. Висш магистрат, който се държи като зле подготвен политик, оплаква се от пречки за работата му, при положение, че прокуратурата държи цялата власт и инструментариум за ликвидиране на тези пречки ако наистина съществуват /например може да разпорежда действия на МВР/, е най-малкото неадекватен на заемания пост“, коментира Василев.
„Според мен Иван Гешев с поведението си уронва престижа на съдебната власт, тъй както никой преди него досега. Оставка“, добави той.