Бабикян: Борисов се страхува от честни избори

 За да има честни избори, трябва друг да брои бюлетините и се изчистят списъците от мъртвите души. Според Бабикян Борисов не подава оставка, защото има сделки, които трябва да довърши

Бойко Борисов го е страх да подаде оставка, той има сделки, които трябва да довърши. И другият фактор, от който изпитва дълбоко притеснение – някой друг ще следи за законността на изборите… Това каза в интервю за „Тази неделя“ по бТВ Арман Бабикян. Той е един от членовете на „Отровното трио“ и от организаторите на антиправителствените протести.
„Служебният кабинет има една единствена задача и тя е да проведе честни избори. Думата „честни“ е проблемът на Борисов“, коментира Бабикян.
По думите му хората, които очакват честни избори, нямат доверие на ГРАО и директора на „Информационно обслужване“ проф. Михаил Константинов и искат оставките на ръководствата им. Той даде пример с т. нар. „мъртви души“ в избирателните списъци – проблем, който не се решава вече 30 години.
Според Бабикян на управляващите им се иска да разделят протестиращите, но не им се получава.
„На площада има всякакви хора, те с заедно по няколко прости причини – една от тях е корупцията и управлението на мафията. Няма сини и червен цвят за това… То прави хората бедни, прави държавата ни най-изостанала, прави нацията ни най-болната, изхвърли 2 млн. души навън“, коментира представителят на „Отровното трио“.
Арман Бабкян уточни, че не желае да става депутат, ако е искал, можел е да влезе в парламента още през 1996 г.