Бойко Борисов не подава оставка от страх

Страх го е от Радев. За Бойко Борисов подаването на оставка сега е самоубийство, коментира Любо Кольовски. Ако беше вникнал в съдържанието на „Винету“, премиерът щеше да разбере, че язди умрял кон

Бойко Борисов не подава оставка от страх. Страх го е от президента Румен Радев и от служебното правителство, но ако беше вникнал по-дълбоко в съдържанието на „Винету“, щеше да разбере, че язди умрял кон. Това коментира във Фейсбук журналистът и блогър Любов Кольовски.
„Знаем, че всеки от нас най-много се страхува от онова, което въображението и подсъзнанието му раждат, сам мисли и сам прави. Не съм го измислил аз. От векове е така.
И Борисов не е изключение. Особено днес“, обясни той.
„Хиляди са нещата, от които се страхува Борисов, вкл. и страховете, които само сам си загатва. Пари, имоти, пистолети, стрелби, решения, „управление“…, прокурори, разследване, съд…, вкл. и протести и протестиращи. Но всички те са на втори план. Те са някакво мъгляво бъдеще, до което може да не стигне, а и поведението на премиера показва, че дори не ги дооценява“, сподели в социалната мрежа Кольовски.
„Може би защото в своите очи се чувства силен, сигурен, можещ, разбиращ или просто безалтернативен. Дори и да е самоизмама или самозалъгване. Защото едно е в собствените си очи, друго е в душата и пред хората“, добавя той.
„Истинският страх на Борисов е само от предсрочни избори! А това е страх от Радев“, коментира блогърът.
„Истинският страх на Борисов е само от служебно правителство! И това е персонален и безконтролен страх от Радев. Защото, Борисов, с усета си на ранено животно, знае, че тогава изход няма“, добавя той.
„Знае, че при едни честни избори, той е обречен. Знае, че при един кабинет извън неговия контрол, посоката е само надолу, дори няма ход назад. Знае, че тогава самотата ще е единственото, което ще притежава, тъй като ще бъде довчерашния фактор“, обясни Кольовски.
„И този страх не е от хората, които ще дойдат, а от начина по който той ще си отиде. Защото утре, когато това се случи, утре всичко ще излезе наяве“, добавя той.
„Това е страхът на Бойко Борисов. И заради този страх няма да има оставка. Защото за Борисов оставката е самоубиство. А той много обича себе си. И го е страх да си посегне, дори и да осъзнава смъртните си грехове пред държавата и народа си“, коментира блогърът.