Бойко Борисов пред капитулация? Оставка!

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил полицаите да не закачат протестиращите. Палатковите лагери остават. Време е за моите решения, сподели Борисов

Премиерът Бойко Борисов разпоредил на полицията да не се провеждат акции срещу палатковите лагери и протестиращите. Нито по тъмно, нито по светло. Това съобщи bTV, позовавайки се на свои източници от Министерски съвет.

Малко по-рано премиерът публикува на своята „Фейсбук“ страница снимка с внучетата си и пост, който дава заявка, че скоро ще обяви важно решение.

„Домът е там, където те се усмихват. Винаги е добре да си поговориш с дете, най-верните решения идват от тях. Време за техните усмивки и моите решения“!, пише премиерът.

Новината породи радост в палатковите градове. Май работата все пак отива на купон довечера, коментира политологът проф. Евгений Дайнов във Фейсбук. Никоя полиция няма да щурмува Орлов мост заради Каскет-ефенди, отговаря той в социалната мрежа на свой приятел, според когото дори Бойко да се разкара от политическата сцена, главният прокурор няма да подаде оставка.

Когато вися, предпочитам да не чакам да бъда бит, а да бъда напит от победен купон, споделя проф. Дайнов.

„Гледам, из нета започнаха плахи опити на колеги, които миналата година се подредиха в умилителна редичка да целуват ръка Бойкова, да направят обратен завой. Не става от дивана, колеги. Има времена, в които по-ясно нещата се виждат от улицата. А има и времена, когато най-ясно нещата се виждат от Орлов мост“, добавя той.

„Елате нощеска на Орлов мост да обсъдим, дали и как можете да вземете обратния завой, който се опитвате да направите. Засега изглеждате доста неубедително, да не кажа – смешно.
Но пък, какво е една революция без смешни аспекти и забавления?“, пита политологът.

„Така и така оставката на Борисов е въпрос на часове, предлагам му да я даде преди новините в 20.00. Писна ми всяка нощ да вися на Орлов мост и да чакам да бъда набит. Предпочитам да участвам в победен купон, от който все пак да мога да си тръгна преди изгрева, ако може.
Бойко, хайде направи ни тази последна услуга, може ли?“, добавя той.