Борисов с опит да прецака протестиращите и да спаси Гешев

След кратка пауза кьорфишеците на Бойко Борисов изригнаха с нова сила и лукавост …

Премиерът Бойко Борисов обяви своите решения в 12-минутно видеобръщение, разпространено от пресслужбата на правителството.

Борисов предложи свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията в частта за съдебната власт и състава на Народното събрание.

„В момента, в който Народното събрание вземе решение за свикване на Велико народно събрание, аз ще се оттегля от поста министър-председател“, заяви Бойко Борисов.

Той изреди и промените в Конституцията, които ГЕРБ ще внесе – намаляване на депутатите от 240 на 120, както и редуцирането на състава на ВНС от 400 депутати на 200.

„Това са неща, които хора искат от години, така ще изчезнат депутатите анонимници“, заключи Борисов, като посочи, че 200 народни избраници в състава на ВНС ще бъдат мажоритарно избрани, а други 200 – пропорционално.

Ще бъде разпуснат Висшият съдебен съвет, като на негово място ще бъде създаден съдебен съвет на съдиите и на прокурорите.

Мандатът на тримата първи в съдебната власт – председателите на ВКС, ВАС и главния прокурор, ще бъде редуциран от 7 на 5 години.

Обещах своите решения – време е да ги съобщя! Време е за рестарт!

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 14 август 2020 г.