Вижте как Минеков спря щурма на полицаите! Барикадите остават (ВИДЕО)

 Наели са ви да пазите мафията, да защитавате престъпници, но това са уроди, които унищожиха държавата, каза проф. Минеков на полицаите край барикадите до Софийския университет

С пламенна реч скулпторът Велислав Минеков успя да спре щурма на полицаите на барикадите пред Софийския университет. Те се готвеха в 3:20 часа да разпръснат протестиращите, но професорът от т.нар. „отровно трио“ застана пред тях горд и убедително като самия Демостен, за да им каже, че не бива да изпълняват заповедите на уродите, които унищожиха държавата.
„Достойно ли е мафията да бъде защитена по този начин? Целият свят ще разбере на чия страна сте – на мафията или на народа. Вие част ли сте от народа? Не сте ли част от нас?“, попита проф. Минеков.
„Разбирам, че сте длъжни да пазите тишина, но това е предателство спрямо народа. Вижте за какво са ви наели – да пазите мафията, да защитавате престъпници. Това е срамно дело“, добави той.

„Почувствайте го! Знам, че го разбирате, Знам, че сте длъжни да изпълнявате заповеди. Знам, че го съзнавате. Знам, че знаете за какво са ви наели, но това е мафия, това са престъпници. Те не трябва да бъдат защитавани. Това са уроди, които унищожиха държавата. Трябва да направим нова държава. Затова сме тук“, заяви професорът.
„Трябва да изпълните служебните си задължения, знам. Утре вие ще ни трябвате. Ще сте ни нужни, за да ги премахнем и да сте на наша страна. Утре ще вършите същото, когато дойдат другите, които желаят демокрацията, на истинската демокрация, а не управление на мафията, на престъпниците и на идиотите. Бъдете достойни!“, призова той.
По-късно в коментар за новините на БНР Минеков споделя, че според него обръщението му към униформените може да е станало причина те да не щурмуват барокадата до СУ.