ГЕРБ и Борисов се опитват да подменят дневния ред на обществото

ГЕРБ и Борисов се опитват да подменят дневния ред на обществото и прехванат инициативата, но предложенията им за промяна на Конституцията и свикване на ВНС са просто поредния ялов опит за опитомяване на протестната енергия и вкарването и в процедури и кръгли маси. Което накрая да я обезсмисли. Вярно е, че протестът иска ВНС, но не е първата точка в дневния ред.
Но не се залъгвайте, това е решението на задкулисието и Борисов го озвучава – точно както преди тридесет години вкараха енергията на протестите в онова ВНС, което произведе онази Конституция, така и сега искат и ще гласуват ВНС през този Парламент.
Няма да го направят бързо и скоропостижно, преди това ще разиграят дебати и спектакли. Печелят време, протестите не им пречели.
Няма как човекът който делегимира Народното събрание с постоянното си неглижиране, партия която е отговорна и доразви Системата на управление базирана на корупция, която де факто плени държавата сега да иска да го разгражда. По скоро иска да контролира този процес, като го вкара в девета глуха. Както едно време кръгли маси, дебати в Парламента, пунта мари от всякакъв сорт.
Броят на народните представители например е второстепен въпрос, по-важно е какво прави това НС и дали човекът който уби парламентаризма изобщо може да произведе и легитимира промяна, която да ни върне от корумпирана в парламентарна република.
Предложенията му за ВСС и мандатността не решава по никакъв начин въпрос с прокуратурата, с богопомазаността на главния прокурор – всичко което предлага са палиативи, предназначени да ги запазва. И очевидно са съгласувани с Гешев.
Този ход решава и проблема със служебното правителството, защото Народното събрание действа до избора на членове на ВНС.
Няма съмнение, че това е общо решение на Борисов Доган Пеевски, защото ВНС има място, но не преди провеждането на избори, които да направят електронна, машинно и дистанционно по пощата гласуване. Това е цялата им тактика – за което предупредих – максимално рано да изтеглят ВНС за да използват контрола си върху Системата и да произведат ВНС по свой образ и подобие, като изолират максимален брой хора от възможността да влияят върху промяната, както в чужбина, така и у нас.
За това първо оставка, избори за обикновено народно събрание, промяна в изборните закони, което да гарантира справедлив, представителен и честен изборен процес и чак тогава ВНС.
Борисов така и не разбра че е прочетена книга, особено след като доверието в него е сринато и пунта мара е другото му име. С пунтамарене иска да си спечели време, за да реализира корупционните си проекти и да се оттегли на бял кон. Няма да стане. С тарикатите има само един начин за справяне – оставки.
Мисли че ще вкара протестите и обществото в дебати и разговори. Не, „дебатът“ е прост оставка, и това е предусловие за всичко останало.
Само си представете как този пленен Парламент гласува „по съвест“ за ВНС , без да са получили нареждания от олигарсите и политиците си от задкулисието.
Фейсбук