Гешев, къде си? Погвай хулиганите от ГЕРБ!

Поне четири състава на престъпления по Наказателния кодекс реализираха хулиганите от ГЕРБ на мутроченгесарското сборище, коментира Емил Василев. Гешев, спиш ли спокойно?

Ако в България има прокуратура, тя трябва да се разследва момчетата от ГЕРБ, които бият жени. Адвокат Емил Василев коментира във Фейсбук, че има поне четири състава на престъпления по Наказателния кодекс.
Той припомни как възрастен мъж нарече публично репортерката от Свободна Европа Полина Паунова „боклук“, което е състав на престъплението „Обида“. Камерите са заснели как млад мъж проявява физическа агресия, като причинява болка и страдание на репортерката, изтръгвайки телефона от ръката й.
„Това престъпление е „Лека телесна повреда“. Хвърлянето на три пъти на телефона й е „унищожаване и повреждане на чужда собственост“, а с цялостното си поведение на обществено място, с проявата на особена дързост и цинизъм, е реализирано престъплението „хулиганство“. А да видим прокуратурата сега“, коментира бившият депутат.
„Беля си хванаха със „Свободна Европа“ мутроченгесарите. Щото тези кадри ще обиколят агенциите по света с коментар „Издевателства над журналисти на форум на управляващата партия в най-корумпираната страна-членка на ЕС“. Това е и срам за самия ЕС като такъв“, добавя той.
„Мутроченгесарското сборище се състоя в т. нар. техпарк – това са бившите казарми на 4-ти километър в София. Столовете бяха разположени на някогашния плац, където са марширували поколения български войници, още от времето на Цар Борис III“, сподели във Фейсбук адвокат Василев.
„Очаквах всеки момент една строева подготовка да им направят на събралите се регионални крадци на Баце. Да ударят крак и… „Равнис по главния мутроченгесар!“, след което три пъти „Ура“ и „Да живей!“. Ми, да!!! От вчера им дигнаха заплатите с 30%, има за какво са напъват. После да минават един по един и Баце да им набие по еди к.р /нали са прости кърджалийски и всекакви тутурутки?/ и да ги цуне персонално по главичките накрая. Кеф, кеф…“, коментира Емил Василев.