ЗАЩО МИНИСТЪР ДАНАИЛ КИРИЛОВ ИЗХВЪРЧА ОТ МИНИСТЕРСКИЯ ПОСТ?

Grigor Lilov

Оставката на министър Данаил Кирилов, поискана преди часове от Бойко Борисов, е отчаян опит да спаси имиджа си на „правя се на прост“ (и им го вкарвам с 200 километра) на Запад.
Не че му пука (извинете за жаргона) за Запада.
Ама Запада храни България!
.
Данаил Кирилов си отива като изкупителна жертва, защото само глупаците не разбраха, че идеята за ВНС и нова българска конституция е написана в Москва.
И след успешното й изпълнение в Русия е спусната от Путин като директива за изпълнение в България и Беларус (Лукашенско също предложи нова конституция в момента, когато започнаха първите протести срещу него.)
.
Изхвърлянето на Данаил Кирилов в момента спасява кабинета да остане на власт, докато завърши руския газов поток през България към Сърбия.
Какъвто и да е опит на Борисов и ГЕРБ да свикат ВНС, моментално ще ги бламира от тази власт под единен и брутален международен натиск.
Няма да е само САЩ – геополитическия покер рязко се промени и Франция, Германия и въобще европейският Запад вече са в пълен синхрон. И никаква надежда няма, че изборите в САЩ биха променили нещо – голямото решение е взето и всеки президент ще го изпълнява.
.
По онова, което стигна до мен от полуготовите текстове на проекта, той ограничава гражданските свободи и поставя под съмнение международни съюзи на България,
Практически с днешната оставка умря и Великото народно събрание, и проектът за Конституция.
И слава богу!

Фейсбук

Снимка на Grigor Lilov.