Изненада! Бойко в Барселона, зевзеци се молят да не се връща

 Българите имат право да знаят дали Бойко е в Барселона и кой плаща за полета дотам. Защо пресслужбата на Министерския съвет мълчи, пита Любо Кольовски

Новината, че българският премиер, заради когото българите вече 44 дни протестират, се озовал изненадващо в Барселона, гръмна в социалната мрежа. От пресслужбата на Министерския съвет позорно мълчат – нито потвърждават, нито отричат информацията за визитата на Бойко Борисов в Испания.
„До този момент не е публикувана или оповестена по друг начин официална информация дали премиерът Борисов е в Барселона – на разпит в прокуратурата, полицията или друга служба на Испанското кралство. В публичното пространство обаче, се появи снимка на правителствения аероплан, който е паркиран на някакво летище в Барселона и втори ден събира лъчите на щедрото каталунско слънце“, сподели във Фейсбук блогарът и журналист Любо Кольовски.
„Не е известно дали снимката на „Фалкон“-а е автентична, но, ако е, възникват въпроси:
1. Летял ли е Борисов на борда на правителствената машина?
2. В Испания ли е Борисов и по каква работа е там, ако е в Испания?
3. Колко струва полетът на „Фалкон“-а от София до Барселона – гориво, възнаграждение на екипажа, чай, кафета, други напитки, сандвичи и ядки, летищни такси и пр. и как ще бъдат отчетени тези разходи?
4. Ако допуснем, че Борисов не е привикан на разпит в Барселона, но е там по други причини, какви са тези причини? Частни, държавни или други?
5. Защо пресслужбата на Министерския съвет мълчи по тези въпроси?, пита Кольовски.
„Разбира се, на фона на стотиците и хилядите пакости, безчинства, вреди и щети, един полет на премиера – Шут до Барселона и обратно изглежда като детска игра. Но все пак българските граждани имат правото да знаят дали техният премиер е в Испания и какво точно прави на територията на братското нам кралство“, коментира той.

„На проби е във ФК Барселона. Купуват го на местото на Меси“, шегува се негов приятел в социалнат мрежа. Зевзеци се молят Борисов да не се връща в България.